Skip to main content

Zelf Naanbrood maken is helemaal niet lastig. Het is alleen erg belangrijk dat je je houdt aan de verhoudingen. Wanneer je dat doet, kan je echt heerlijk genieten van zelfgemaakt Naanbrood. Heerlijk met bijvoorbeeld Butter Chicken of McArabia!

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook dit Naanbrood in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Bereidingswijze

Stap 1
Voeg gist en suiker toe aan een glas met lauwwarm water. Roer door tot het is opgelost.

Stap 2
Meng in een ruime kom bloem, zout en zwart sesamzaad. Voeg de inhoud van het glas toe en kneed door. Het hoort plakkerig te zijn. Strooi wat extra bloem over je werkblad en kneed ongeveer 8 minuten zodat je een zacht en plakkerig deeg krijgt. Voeg langzaam olie toe aan je deeg, dit zal ervoor zorgen dat je deeg één geheel wordt.

Stap 3
Smeer dezelfde kom in met wat olie. Leg het deeg in de kom en bestrijk met olie (gebruik hiervoor het kwastje van onze handige spatelset). Het bestrijken met olie voorkomt dat het deeg uitdroogt. Laat 2 uur rijzen op een warme plek. Tip: Onze oven heeft een rijsfunctie, die van jou misschien ook. Zo niet, dan kan je de oven instellen op conventionele warmte op 30 – 40 graden.

Stap 4
Verdeel na het rijzen het brooddeeg in tien gelijke delen. Probeer een balletje te vormen zonder te veel naden te maken (wij vouwen het deeg van binnen naar buiten, in de video zie je kort hoe wij dit doen). Rol het deeg dun en gelijkmatig uit en laat het vervolgens een half uur met rust op je werkblad. Maak ondertussen knoflookboter door de roomboter op lage temperatuur te smelten en op smaak te maken met geperste knoflook en fijngesneden kruiden. Let op: laat de boter niet verkleuren, maar houd het wel warm tot het brood klaar is.

Stap 5
Bak het Naanbrood een aantal minuten aan beide kanten op middelhoog vuur in een heel klein beetje olie. Het kan voorkomen dat het Naanbrood zichzelf gaat opblazen als een ballon. Dit is een goed teken dat het goed gaart! Je kan het aandrukken als je wil. Smeer met een kwastje het Naanbrood in met knoflookboter. Serveer warm.

Ingrediënten

Voor 10 Naanbroden

Naanbrood zelf maken
  • 325 gram bloem
  • 240 milliliter warm water
  • 20 gram suiker
  • 15 milliliter olijfolie
  • 5 gram gist
  • 5 gram zout
  • 1 ½ eetlepel zwart sesamzaad
  • extra bloem voor deeg
  • extra olijfolie
Knoflookboter
  • 50 gram roomboter
  • 1 handje fijngesneden kruiden (peterselie, koriander en/of bieslook)
  • 1 teen knoflook
Benodigdheden