Vergeet die saaie Hollandse borrelhapjes. Deze Mini Chicken Fajita Tacos zijn superleuk voor bij de borrel. Op zoek naar iets groters voor als avondeten? Probeer dan eens de Mexicaanse Taco Bowls of de Mexicaanse Dip Ring! Andere kleine hapjes vind je hier.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Alle 50 té lekkerrr’

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven tot 200 graden.
Stap 2
Snijd zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla’s. Wij deden dat met behulp van een wijnglas.
Stap 3
Mix gesmolten roomboter met de Tex Mex Kruidenmix. Haal de tortilla’s hier doorheen. Keer de metalen muffinvorm ondersteboven en zet de tortilla’s tussen de ‘cups’. Zet voor 5 minuten in de oven en laat afkoelen. Het afkoelen is enorm belangrijk, omdat dit de fase is dat de taco hard wordt en zijn vorm behoud.
Stap 4
Meng in een kom de uit elkaar getrokken gekookte kip (pulled chicken), kort gebakken paprika in blokjes, gebakken rode ui, crème fraîche, blokjes cheddar en het andere deel Tex Mex Kruidenmix.
Stap 5
Vul elke taco met de mix en bestrooi met cheddar. Zet de taco’s naast elkaar in een ovenschaal. Bak wederom voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 6
Bestrooi met peterselie en dan genieten geblazen! We weten zeker dat je deze Mini Chicken Fajita Tacos snel weer zal maken…
Ingrediënten
Voor 17 Mini Chicken Fajita Tacos
Mini taco's
- 20 gram Tex Mex Kruidenmix
- 4 grote tortilla’s
- 3 eetlepels roomboter
Vulling
- 200 gram crème fraîche
- 10 gram Tex Mex Kruidenmix
- 2 kipfilets
- 2 plakjes cheddar in blokjes gesneden
- 1 gebakken rode paprika
- 1 gebakken rode ui
Topping
- 3 takjes peterselie
- 6 plakjes cheddar in blokjes gesneden