Komt er een kindje aan of is er een kindje geboren? Dan worden er natuurlijk gekleurde muisjes gegeten. Deze MonChou Taart met Muisjes is een superleuk recept voor een genderreveal, babyshower of geboorte.
De bereiding en de ingrediëntenlijst van deze MonChou Taart met Muisjes vind je ook in het kinderkookboek ‘Sterk In De Keuken Kids’. Het aller- aller- allerleukste kinderkookboek van de hele wereld.
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Doe de kandijkoeken in de hakmolen en maal fijn. Smelt op hele lage temperatuur de roomboter in een pan. Als de roomboter vloeibaar is geworden voeg je de kruimels toe. Roer goed door.
Stap 2
Doe bakpapier in de springvorm en stort hier de kruimels in. Druk de kruimels met een lepel goed aan. Zorg ervoor dat je een mooie bodem krijgt. Zet in de koelkast.
Stap 3
Klop koude vloeibare slagroom met suiker op in een keukenmachine. Roer in een andere kom de MonChou los. Meng de slagroom met de MonChou (niet te lang). Doe het op de taartbodem. Maak glad met een lepel en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Stap 4
Strooi de muisjes op het laatste moment op de taart.
Ingrediënten
Voor 8 personen
MonChou Taart
- 300 gram MonChou
- 250 milliliter vloeibare slagroom
- 1 theelepel suiker
Topping
- blauwe en/of roze muisjes
Taartbodem
- 260 gram kandijkoeken
- 130 gram roomboter
Benodigdheden
- bakpapier
- hakmolen
- keukenmachine
- springvorm 22 cm
- SterkInDeKeuken Spatelset