Skip to main content

Nachos van de Barbecue

Ingrediënten

Voor 1 flinke schaal met Nachos

Nachos van de Barbecue
  • 200 gram tortilla chips
  • 75 gram geraspte cheddar
  • 75 gram geraspte jonge kaas
  • 4 kippendijen
  • 2 lente-ui
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 jalapeño
  • 1 rode ui
  • barbecuesaus (niet op mayonaisebasis)
Guacamole
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine tomaat
  • 1 knoflookteen
  • ½ theelepel Tex Mex Kruidenmix
  • versgemalen peper
Roomkaas
  • 185 gram roomkaas
  • verse kruiden (bieslook, peterselie en/of selderij)
Benodigdheden

Bereidingswijze

Nachos kan je ook prima van de barbecue maken. Er zijn genoeg mensen die alleen barbecueën met de deksel open, maar wist je dat als je de deksel sluit dat je eigenlijk gewoon een oven hebt? De temperatuur kan je regelen met luchtgaten boven en onderop de barbecue. Bekijk hier hoe je een barbecue aansteekt.

In onze kookboeken vind je nog meer inspiratie voor op de barbecue. Je bestelt de kookboeken hier.

Stap 1
Voor de guacamole snijd je de avocado’s over de lengte in tot de pit. Draai de twee helften van elkaar los en hak met je koksmes in de pit (doe voorzichtig!). Het mes blijft als het goed is vastzitten in de pit. Wrik de pit eruit. Prak het vruchtvlees samen met een uitgeperste knoflookteen, Tex Mex Kruidenmix en wat versgemalen peper. Snijd de rode ui ragfijn. Doe hetzelfde met de tomaat, maar verwijder wel eerst de pitjes. Meng door de guacamole.

Stap 2
Meng voor de zelfgemaakte roomkaas de roomkaas met fijngesneden verse kruiden.

Stap 3
Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd ook de jalapeño in dunne ringen, verwijder daarna de pitjes. Maak ringen van de lente-ui. Houd even apart.

Stap 4
Maak kippenbouillon van kokend water en een bouillonblokje. Kook de kippendijen hierin gaar. Haal uit de bouillon en trek uit elkaar tot pulled chicken. Dit kan je met je handen of twee vorken doen. Je kan ook experimenteren door met een handmixer met gardes de gekookte kip te lijf te gaan. Dit werkt echt!

Stap 5
Verwarm de barbecue tot 180 graden.

Stap 6
Meng de pulled chicken met barbecuesaus (naar smaak). Doe de tortillachips op een vuurvaste schaal en verspreid hierover de pulled chicken. Bestrooi met geraspte cheddar en geraspte jonge kaas. Zet op de barbecue en sluit de deksel. Laat staan tot de kaas gesmolten is.

Stap 7
Serveer de Nachos van de Barbecue met lente-ui, zelfgemaakte guacamole en zelfgemaakte roomkaas.