Skip to main content

Oreo Dessert

By 2 december 2021april 11th, 2022Diner, Feestdagen

Ingrediënten

Voor 8 personen

Oreo Dessert
  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Nutella
  • 2 pakken Oreo
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 vanilleboon
Benodigdheden

Bereidingswijze

Iets met Oreo als dessert is altijd goed. Zeker als je het gaat combineren met gesmolten Nutella, kan het toch niet meer mis gaan? Dit moet iedereen aan tafel lekker vinden! Kan niet anders.

Nog op zoek naar een cadeau? Heb je onze kookboeken al gezien? Je vindt ze hier! (PS. vergeet jezelf ook niets cadeau te geven!)

Stap 1
Halveer de vanilleboon over de lengte en schraap met een mesje het merg uit de boon. Voeg de mascarpone, slagroom, vanillemerg en suiker samen en klop met een garde lobbig. Het hoeft dus niet helemaal opgeklopt te zijn zoals je vaak met slagroom doet. Hak vijf Oreo’s in stukjes en meng met een siliconen spatel door de crème.

Stap 2
Bedek de bodem van een schaal met Oreo. Verspreid hierover de helft van de crème. Zet de pot Nutella in de magnetron voor 30 seconden (of verwarm in een pannetje). Als het goed is, is het nu een saus. Zet anders nog een aantal seconden in de magnetron. Drapeer de saus rijkelijk en op gevoel over de crème.

Stap 3
Doe nog een laag Oreo’s erop en de rest van de crème. Doe wat Nutella in een spuitzak en spuit van binnen naar buiten een aantal cirkels. Pak een cocktailprikker en trek op elk kwart vier strepen van buiten naar binnen. Trek tussen de strepen opnieuw strepen, maar dan van binnen naar buiten.

Stap 4
Leg één Oreo in het midden. Hak met een scherp koksmes de resterende Oreo’s tot kruimels. Verdeel over de rand van het Oreo Dessert.