‘’If you like piña coladas’’ – Ken je hem nog? Het liedje van Rupert Holmes werd luidkeels meegezongen toen we dit videorecept gingen opnemen. De wijnglazen die je in dit recept nodig hebt zijn niet gesprongen. Compliment voor ons dus. Ga jij deze Piña Colada Sangria maken? Zet dan zeker dit nummer op en je hebt een heerlijk ontspanmomentje!
Ben je benieuwd naar meer dranken of cocktails van ons? Bekijk dan eens onze kookboeken. Hierin staan zoete en hartige recepten afgewisseld met heerlijke warme en koude drankjes. Wil je het kookboek met deze Piña Colada Sangria erin. Bestel dan het kookboek ‘Elk recept een feestje!’.

Bereidingswijze
Stap 1
Leg de ananas op zijn kant en snijd met een scherp koksmes de onderkant en bovenkant recht af. Zet de ananas stabiel op de onderkant. Snijd de schil strook per strook af. Zorg ervoor dat je geen bruine plekken meer ziet. Snijd het vruchtvlees van de kern, de kern is namelijk niet lekker. Snijd er vervolgens blokjes van.
Stap 2
Was de blauwe bessen onder de kraan en laat de kersen uitlekken. Vul de karaf met ijsblokjes, ananas, kersen en blauwe bessen. Schenk de droge witte wijn, Malibu en ananassap erbij. Vul de karaf eventueel in verhouding met de dranken aan zodat de karaf vol is.
Stap 3
Roer de Sangria goed door met een bar lepel. Dit is een lange lepel waarmee je het geheel van onder tot boven goed kan mengen. Serveer de Piña Colada Sangria in wijnglazen.
Ingrediënten
Voor 1 karaf Pina Colada Sangria
Pina Colada Sangria
- 750 milliliter droge witte wijn
- 375 milliliter ananassap
- 375 milliliter Malibu
- 100 gram blauwe bessen
- 1 ananas
- 1 pot pitloze kersen op siroop
- ijsblokjes
Benodigdheden
- bar lepel (lange lepel)
- karaf
- SterkInDeKeuken Koksmes
- wijnglazen