Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 Pornstar Martini’s

Pornstar Martini
  • 110 milliliter passievruchtsap (Maaza)
  • 75 milliliter vanille vodka
  • 1 eiwit
  • 1 passievrucht
  • ½ limoen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Pornstar Martini is misschien wel de meest populaire cocktail in de horeca. Dat snappen we, want zelfs wij mannen vinden het prima spul om weg te klokken. Het leuke is, is dat Pornstar Martini echt heel makkelijk zelf te maken is. Het is wel precisiewerk. Houd je aan de hoeveelheden anders gaan de vloeistoffen scheiden in het glas. De limoen is daarin ook erg belangrijk. Stuur je even een foto’tje als je het gemaakt hebt? Mag via de chats op de socials! Vinden we leuk.

Ben je toch op zoek naar andere dranken? Dan hebben we daar een aparte pagina voor. Je vindt ook meerdere dranken/cocktails in onze kookboeken.

Stap 1
Scheid het eiwit van de dooier in de shakebeker (of een afsluitbare fles, bijvoorbeeld een waterflesje). Dit kan door over te hevelen van de ene schil naar de andere schil of door het eigeel op te vangen in je hand terwijl het eiwit door je vingers glipt.

Stap 2
Zet de shakebeker op een weegschaal. Zet op nul en op milliliters. Schenk de passievruchtensap en de vanille vodka in de shaker.

Stap 3
Halveer de limoen en knijp één helft uit en doe ook in de shaker.

Stap 4
Schud het geheel ongeveer een minuut goed door elkaar. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen mengen, maar door de beweging gaat het eiwit ook schuimig worden. Schenk het in de glazen.

Stap 5
Snijd de passievrucht met een scherp koksmes in plakjes en serveer op het eiwit. Tip: Snijd de passievruchtschil één keer in en vouw de schil aan beide kanten naar binnen. Je krijgt dan een hartje!