Skip to main content

Pumpkin Spice Latte is bij Starbucks altijd uitverkocht, dus tijd om het thuis te maken. Volledig volgens recept van Starbucks.

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de slagroom met wat suiker lobbig. Bewaar in de koelkast.

Stap 2
Mix alle specerijen voor de Pumpkin Spice kruidenmix door elkaar.

Stap 3
Kook de pompoen gaar. Maak eventueel wat meer zodat het makkelijker te mixen is tot een puree. Wat je straks over houdt, kan je gebruiken voor de presentatie.

Stap 4
Doe suiker, water, kaneelstokjes, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, gemalen nootmuskaat en pompoenpuree in een pan. Laat het geheel ongeveer 20 minuten inkoken tot een siroop. De siroop wordt dikker wanneer die afkoelt. Dus stop op tijd of voeg eventueel weer wat heet water toe als de siroop toch te dik is.

Stap 5
Verwijder de kaneelstokjes (bewaar ze). Doe wat siroop in een groot hittebestendig glas. Zet een espresso in hetzelfde glas. Roer goed door elkaar met een theelepel.

Stap 6
Gebruik een melkopschuimer om melk op te schuimen. Je kan de melk ook in een pannetje aan de kook brengen en ondertussen de melk opkloppen met een garde of staafmixer. Schenk de melk tot het glas ¾ vol is. Vul het glas af met lobbige slagroom.

Stap 7
Serveer de Pumpkin Spice Latte met kaneelstokjes, de pumpkin spice kruidenmix en eventueel overgebleven pompoenpuree.

Ingrediënten

Voor 1 Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Siroop (goed voor 4)
  • 150 gram suiker
  • 150 milliliter water
  • 20 gram pompoen
  • 3 kaneelstokken
  • 4 gram nootmuskaat gemalen
  • 2 gram gemberpoeder
  • 2 gram kruidnagel gemalen
Pumpkin Spice Latte (voor 1)
  • 240 milliliter volle melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 45 milliliter zelfgemaakte pumpkin spice siroop
  • 1 espresso
  • snuf pumpkin spice
  • suiker
Pumpkin Spice Kruidenmix (voor meer dan 4)
  • 10 gram kaneelpoeder
  • 6 gram gemberpoeder
  • 2 gram nootmuskaat gemalen
  • 1 gram kruidnagel gemalen
Benodigdheden