Hoe cool is dit? ‘Raketje Cocktail’ smaakt naar een Raket ijsje, maar het wordt nog leuker omdat we er een écht Raket ijsje in serveren. Uiteraard zorgt het voor smaak, maar ook voor verkoeling. IJsblokjes zijn daardoor niet meer nodig. Houd je wel zo goed mogelijk aan de verhoudingen voor de perfecte beleving.
Deze heerlijke cocktail en nog meer cocktails staan in ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’.

Bereidingswijze
Stap 1
Haal het Raket ijsje uit de verpakking. Zet ondersteboven in het longdrinkglas.
Stap 2
Schenk de Bacardi Razz in het glas. Doe dit ook met de sinas. Neem een theelepel en houd tegen de zijkant aan de binnenkant van het glas. Schenk de bessenjenever via de lepel voorzichtig in het glas. De lepel zorgt ervoor dat de bessenjenever niet te wild door het glas gaat. De bessenjenever zal naar de bodem zakken door het verschil in gewicht. Je krijgt op deze manier mooie lagen in het glas.
Stap 3
Serveer de Raketje Cocktail ongeroerd. Diegene die het gaat drinken kan door met het Raket ijsje te roeren de smaken mengen. Naast smaak zorgt het Raket ijsje natuurlijk ook voor verkoeling! Win-win situatie!
Ingrediënten
Voor 1 Raketje Cocktail
Raketje Cocktail
- 100 milliliter koude sinas
- 25 milliliter Bacardi Razz
- 25 milliliter bessenjenever
- 1 Raket ijsje
Benodigdheden
- breed longdrinkglas
- theelepel