Skip to main content

Zo maak je Ratatouille. Precies zoals uit de bekende film. Het ziet er lastig uit, maar dat valt echt wel mee! Je kan het namelijk ook zonder chique uitstraling maken. 🙂

De bereiding en de ingrediëntenlijst voor de Ratatouille vind je ook in het kinderkookboek ‘Sterk In De Keuken Kids’. ‘Sterk In De Keuken Kids’ is het aller- aller- allerleukste kinderkookboek van de hele wereld! Er staan alleen maar recepten in dit boek die kinderen écht willen maken! Sterk In De Keuken Kids is perfect voor quality time met je (klein)kind. Druk hier en haal het aller- aller- allerleukste kinderkookboek van de hele wereld in huis!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd voor de saus de paprika’s in vieren. Verwijder de witte zaadlijsten en de groene steel. Pel de uien en snijd in vieren. Snijd ook de tomaten (voor de saus) in vieren en pel de knoflooktenen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hier de uien, paprika’s, knoflooktenen en tomaten op. Voeg de takken rozemarijn, olijfolie en wat zout en peper toe. Hussel goed door elkaar. Bak 20 minuten in de oven. Verwijder de rozemarijn. Mix de rest met een staafmixer tot een saus.

Stap 2
Breng een pan met water aan de kook. Zet ook een grote kom met koud water klaar. Zet met een mesje kruisjes aan de onderkant van de tomaten. Doe de tomaten 1 minuut in het kokende water en haal eruit met een schuimspaan. Doe de tomaten meteen in de kom met koud water. Dit voorkomt dat de tomaten doorgaren. Als de tomaten zijn afgekoeld haal je de velletjes eraf en snijd je ze in plakjes. Maak ook plakjes van alle andere groenten. Wij gebruiken hiervoor een mandoline. Let op: laat een volwassene dit doen! Je kan je er lelijk aan bezeren.

Stap 3
Bedek een bakvorm met een deel van de saus (de overige saus is straks voor de opmaak). Maak waaiers van de plakken groenten. Doe dit in een vaste volgorde voor een mooi effect (bekijk onze video). Smeer de bovenkant van de Ratatouille in met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4
Knip bakpapier op maat en maak in het midden een klein gaatje. Leg op de Ratatouille. Bak de ratatouille eerst 30 minuten met bakpapier en nog eens 20 minuten zonder bakpapier. Zet de Ratatouille zo op tafel of maak er een mooi feestje van. Pak daarvoor een steekring en vul met de groenten. Haal de steekring omhoog zodra je denkt dat de toren stevig staat. Doe twee eetlepels saus op elk bord en veeg deze uit met de lepel. Maak af met gesneden peterselie en een takje bieslook op de groententoren.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ratatouille
  • 3 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 aubergine graffiti
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper
  • peterselie
  • zout
Saus
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 takken rozemarijn
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • peper
  • zout
Benodigdheden