Rookworst broodjes

Ingrediënten

Voor 4 Rookworstbroodjes

Rookworstbroodjes
  • 4 Gelderse rookworsten (recht)
  • 1 groot plak bladerdeeg
  • 1 ei
Saus
  • 3 takjes dille
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • ¼ theelepel sambal
Benodigdheden

Bereidingswijze

Wat een geniaal idee is dit! Als het wat kouder wordt, dan verlangen wij altijd naar een lekker warm broodje rookworst met mosterdsaus. In dit recept maken we Rookworstbroodjes van bladerdeeg. Super simpel en toch zo lekker. Mocht je toch meer fan zijn van Frikandelbroodjes, klik dan op deze link!

PS. Heb je onze kookboeken weleens gezien? In elk kookboek staan 50 unieke recepten. Zoals je weet is elk recept van SterkInDeKeuken een feestje. Stuk voor stuk onweerstaanbaar. Dus van deze kookboeken ga jij (of diegene die ze van jou cadeau krijgt) heel blij worden!

Bekijk hier het hele assortiment van SterkInDeKeuken!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Snijd het grote plak bladerdeeg in vier gelijke kwarten. Maak schuine inkepingen met een pizzasnijder op de onderste helft van de plakken bladerdeeg.

Stap 3
Maak een saus van grove mosterd, fijngesneden dille, honing en sambal. Verdeel over elk plak bladerdeeg een theelepel van de saus (op de kant zonder inkepingen).

Stap 4
Snijd de uiteindes van de rookworst zodat het mooi past in het bladerdeeg. Leg de rookworst op de saus. Vouw de kant met inkepingen voorzichtig over de worst. Druk het bladerdeeg in elkaar met een vork. Smeer de bovenkant van de broodjes in met eigeel met behulp van een kwastje.

Stap 5
Bak de Rookworstbroodjes 24 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.