Skip to main content

Salami Hapjes zijn heerlijk bij een borrel. De plakken salami worden ingerold in bladerdeeg met geraspte mozzarella en onze heerlijke Italiaanse Kruidenmix. Daarover gesproken… Onze Italiaanse Kruidenmix is wel echt anders dan de Italiaanse kruidenmixen in de supermarkt. Wij hebben de beste kruiden geselecteerd en een vleugje gember toegevoegd. Dat maakt onze mix zoveel lekkerder dan gemiddelde kruidenmixen in de supermarkt! Bekijk ook zeker al onze andere kruidenmixen, zoals Kan op alles, Salty Lemon of Frikandellenmix om zelf frikandellen te maken.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze Salami Hapjes in staan. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Leg het bladerdeeg verticaal voor je neer. Meet met een liniaal (of een rolmaat) hoeveel centimeter breed elke plak moet zijn als je het grote stuk bladerdeeg in vijf gelijke verticale stroken wil verdelen. Maak kleine markeringen aan de boven- en onderkant, zodat je een denkbeeldige rechte lijn hebt. Ga met een pizzasnijder zo recht mogelijk van de onderste markering naar de bovenste markering (je kan het uiteraard ook met een liniaal doen).

Stap 3
Bestrooi de meest rechtse strook bladerdeeg met geraspte mozzarella en Italiaanse Kruidenmix. Verdeel hierover dakpansgewijs vijf plakken salami. Laat de plakken salami rechts uitsteken en links het bladerdeeg bedekken. Rol het bladerdeeg van onder naar boven op tot Salami Hapjes. Zet in de muffinvorm.

Stap 4
Doe dit met alle stroken bladerdeeg en bak circa 34 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan de Salami Hapjes warm of koud serveren. Eet je het pas de volgende dag? Zet de Salami Hapjes dan opnieuw 3 minuten in een hete oven.

Ingrediënten

Voor 5 Salami Hapjes

Salami Hapjes
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 25 plakken salami milano
  • 5 theelepels Italiaanse Kruidenmix
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
Benodigdheden