In deze Space Cake gaan echte Spacekoeken. Ken jij deze nog? Tegenwoordig zijn chocoladekoeken van Kanjers wat beter verkrijgbaar. We geven je wat extra space door de mooie chocoladeswirl in de Space Cake.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2
Doe roomboter en suiker in de mengkom. Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het zout toe aan de kom. Mix 5 minuten tot één geheel. Meng één voor één de eieren erdoor. Als alle eieren zijn opgenomen voeg je ook gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Meng dit tot een egaal cakebeslag.
Stap 3
Een derde van het beslag mag in de cakevorm met bakpapier. Haal nog een keer een derde van het beslag uit de mengkom en doe in een aparte schaal. Mix in een klein schaaltje de cacao met de melk. Meng goed tot de cacao is opgenomen. Spatel dit door het apart gehouden beslag. Giet na het mengen over het vanillebeslag in de cakevorm. Doe het laatste deel beslag over het cacaobeslag. Strijk glad. Ga voor het space-effect met de achterkant van een Siliconen Spatel door het beslag heen (wij zetten vijf krullen, dat is voldoende). Strijk nog een keer glad. Bak 60 minuten in de oven. Je kan de gaarheid van de cake controleren met een satéprikker. Prik in de cake en haal er weer uit. Natte satéprikker is nog even terug in de oven. Droge satéprikker is gaar! Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm. De cake laat pas los wanneer hij goed is afgekoeld.
Stap 4
Voor de botercrème doe je de zachte boter in een schaal en klop je het met een keukenmachine (of met een stevige garde) luchtig. Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop dit weer luchtig. Voeg de rest van de poedersuiker ook toe en klop opnieuw luchtig. De botercrème is klaar als de boter en suiker goed gemengd zijn. Daarom voeg je de suiker in twee delen toe. De crème moet zacht zijn en je mag geen korrels meer voelen. Geschifte botercrème? Dit moet je doen…
Stap 5
Doe de botercrème in de spuitzak met kartelmond. Spuit toeven botercrème op de cake. Maak de Space Cake af door de Spacekoeken te breken en in de bovenkant te steken.
Ingrediënten
Voor 1 Space Cake
Space Cake
- 250 gram bloem
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 5 eieren (op kamertemperatuur)
- 3 theelepels cacao
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel melk
- 1 vanilleboon
- ¼ theelepel zout
- spacekoeken (of chocolade kanjers, deze zijn beter verkrijgbaar)
Botercrème
- 100 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 100 gram poedersuiker
Botercrème
- cakevorm 30 cm
- keukenmixer (met garde)
- spuitzak (met kartelmond)
- SterkInDeKeuken Spatelset