Deze Speculoos Cheesecake is een perfect dessert voor de kerst. Het is een no bake cheesecake in een eenpersoons schaaltje. Zo gemaakt!
Nog december-cadeaus nodig? Bekijk hier al onze leuke producten, zoals een kookboek, spatels of kruidenmixen. Zet ze op je verlanglijstje of geef ze cadeau!
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de speculooskoekjes in het zakje met sluitstrip. Sluit de strip en sla met een deegroller de koekjes tot kruimels. Open het zakje en stort de koekkruimels in het potje waarin je het wil serveren.
Stap 2
Smelt de roomboter (in de magnetron is lekker snel, maar doe dit niet te lang). Voeg de gesmolten roomboter bij de koekkruimels en roer het goed door elkaar heen. Druk de koekkruimels nu met een theelepel tegen de bodem.
Stap 3
Doe de roomkaas in een kom. Voeg poedersuiker toe. Zet de pot speculoospasta 30 seconden in de magnetron. Als het goed is, is de pasta nu gesmolten. Doe een klein beetje bij de roomkaas. Meng goed door elkaar heen en stort dit op de bodem. Strijk glad met een handige siliconen spatel.
Stap 4
Giet nu de rest van de speculoospasta over de Speculoos Cheesecake. Draai een beetje met het servies zodat de speculoospasta zich mooi verspreid. Decoreer met een heel speculoosje (of koekkruimels). Zet in de koelkast tot de speculoospasta weer gestold is.
Stap 5
Haal een half uur voor serveren uit de koelkast en serveer met een takje munt.
Ingrediënten
Voor 1 persoon (flink portie)
TITEL KOP
- 100 gram naturel roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
- 50 gram speculoospasta
- 20 gram roomboter
- 5 speculooskoekjes
- 1 takje munt
- 1 theelepel poedersuiker
Benodigdheden
- Siliconen Spatels
- deegroller
- potje om in te serveren
- zakje met sluitstrip