Shotjessssssss. We zijn allemaal opgegroeid met Split ijsjes. Dus hoe leuk is het om shotjes te maken die precies naar die ijsjes smaken. Split Shotjes maak je heel simpel met sinaasappelsap, slagroom en natuurlijk onze favoriet: Licor 43!
Enthousiast geraakt over onze recepten? We hebben ook kookboeken! Leuk als cadeau of gewoon voor jezelf. Je vindt ze hier!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Elk recept een feestje!

Bereidingswijze
Stap 1
Schenk de Licor 43 in de cocktailshaker. Schenk de versgeperste sinaaasappelsap door een zeefje in de cocktailshaker. Het zou kunnen dat het zeefje niet goed doorloopt. Door met de bolle kant van een theelepel in het zeefje te roeren, loopt het beter door.
Stap 2
Klop de slagroom lobbig (!) met poedersuiker. Als je meer slagroom in huis hebt, klop dan wat meer op. Dat is makkelijker luchtig te krijgen dan kleine hoeveelheden. Doe een eetlepel lobbige slagroom en wat ijsklontjes in de cocktailshaker. Sluit de shaker af en schud goed door.
Stap 3
Schenk de shotglaasjes voor driekwart vol. Vul tot de rand aan met lobbige slagroom.
Ingrediënten
Voor 4 Split Shotjes
Split Shotjes
- 135 milliliter versgeperste sinaasappelsap
- 100 milliliter slagroom
- 40 milliliter Licor 43
- 1 theelepel poedersuiker
- ijsblokjes
Benodigdheden
- 4 shotglaasjes
- citruspers
- cocktailshaker
- garde of keukenmachine
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
- zeefje