Skip to main content

De naam verraad het al, Tiramonchou is een mengeling van tiramisu en monchoutaart. Normaal gezien maak je tiramisu van slagroom en mascarpone, maar daar voegen we in dit recept MonChou aan toe. Deze ‘tiramisu’ wordt niet afgetopt met cacao maar met de klassieke kersen van monchoutaart. Je moet dit gewoon geproefd hebben, want dit is een superlekker dessert!

Druk hier voor meer tiramisu recepten. Of druk hier voor meer recepten met MonChou.

Bereidingswijze

Stap 1
Zet twee kopjes espresso. Meng daar amandellikeur doorheen. Haal de lange vingers door dit mengsel en beleg de bodem van de serveerschaal ermee.

Stap 2
Schep het vlaaifruit uit het blik en scheid de kersen van het sap. Smeer het sap uit over de lange vingers.

Stap 3
Doe slagroom, MonChou, mascarpone en suiker bij elkaar in een mengkom. Klop met een garde tot één geheel. Verspreid de helft van het roommengsel over de bodem van de Tiramonchou.

Stap 4
Wentel opnieuw lange vingers door de espresso met likeur. Doe opnieuw één laag in de serveerschaal. Bedek met de rest van het roommengsel. Maak de Tiramonchou strak met een handige siliconen pannenlikker.

Stap 5
Stort de kersen op de room. Verspreid voorzichtig met een spatel. Serveer de Tiramonchou met drie topjes van de munt.

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

Tiramonchou
  • 430 gram vlaaifruit kersen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram lange vingers
  • 200 gram MonChou
  • 3 takjes munt
  • 2 espresso
  • 1 ½ eetlepel suiker
  • 1 scheut amandellikeur (wij gebruiken Disaronno)
Benodigdheden