Skip to main content

Zo maak je heerlijke Truffel Risotto Bitterballen. Ontzettend geschikt als amuse bij een feestelijk diner of op een tapas- of borrelplank.

Truffel Risotto Bitterballen

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier (geen water, dan zuigt het zichzelf vol). Snijd er blokjes van ter grootte van dobbelstenen.

Stap 2
Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook, tijm en rozemarijn fijn. Zet een pan met bospaddenstoelen bouillon op de hittebron.

Stap 3
Verhit een grote koekenpan en bak in olijfolie de ui glazig. Voeg knoflook, rozemarijn en tijm toe. Voeg na een minuut de risottorijst toe en bak zo’n 3 minuten mee. Blus af met een paar scheppen bouillon. Zodra het vocht elke keer opgenomen is voeg je keer op keer een schep bospaddenstoelen bouillon toe tot de bouillon op is (of de juiste garing is bereikt).

Stap 4
Bak de paddenstoelen ondertussen in een aparte pan in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5
Zodra je merkt dat de risotto nog een kleine bite heeft, voeg je truffeltapenade, gebakken paddenstoelen, geraspte Parmezaanse kaas, roomboter, peper en zout toe. Roer goed door. Verspreid de risotto op een bord en laat even afkoelen in de koelkast/vriezer.

Stap 7
Verhit de friteuse op 175 graden. Kluts de eieren in een kom. Zet twee andere kommen klaar met bloem en panko. Maak ballen van de risotto en haal door de bloem, dan het geklutste ei en rol vervolgens door de panko.

Stap 8
Bak de Truffel Risotto Bitterballen 2 a 3 minuten in de olie. Het gaat erom dat de Truffel Risotto Bitterballen een krokant jasje krijgen. Van binnen garen is uiteraard niet meer nodig.

Stap 9
Serveer de bitterballen met truffelmayonaise door truffeltapenade en mayonaise met elkaar te mengen.

Ingrediënten

Voor 16 bitterballen

Truffel Risotto Bitterballen
  • 675 milliliter bospaddenstoelen bouillon
  • 200 gram paddenstoelen
  • 160 gram risottorijst
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gram roomboter
  • 4 takken tijm
  • 3 takken rozemarijn
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels truffeltapenade
  • 1 gesnipperde ui
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Paneren
  • 200 gram bloem
  • 75 gram panko broodkruim
  • 2 eieren
Truffelmayonaise
  • 75 gram mayonaise
  • 2 theelepels truffeltapenade
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.