Turks Pizza Brood klinkt als een match toch? Het is lekker en dat is niet gek, want het heeft praktisch iets weg van een Broodje Döner!
Op zoek naar meer diner-recepten? Bekijk hier onze kookboeken waarin nog meer heerlijke recepten in staan!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Elk recept een feestje!

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd voor de topping de ijsbergsla in stukjes, de tomaat in partjes, de rode ui in ringen en de komkommer in blokjes. Snijd de rode kool fijn en kook 2 minuten in kokend water. Spoel af met koud water en laat het uitlekken in een bolzeef. Laat het afkoelen. Zet alles apart voor als het brood straks uit de oven komt.
Stap 2
Meng de mayonaise en de kwark. Meng dit goed met geperste knoflook en fijngesneden bieslook. Zet het weg in de koelkast.
Stap 3
Snijd de paprika en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in stukken. Doe de peterselie, gepelde knoflooktenen, rode ui en de rode paprika in de hakmolen. Hak tot een fijn geheel.
Stap 4
Voeg het mengsel toe aan het rundergehakt. Breng op smaak met sambal oelek, zout en peper. Kneed het gehakt goed door en verspreid over twee helften Turks brood. Zorg dat het goed verdeeld is tot aan de randen van het brood. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5
Top het Turks Pizza Brood af met alle toppings, sriracha saus en zelfgemaakte knoflooksaus.
Ingrediënten
Voor 2 Turkse Pizza Broden
Turks Pizza Brood
- 300 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 handje peterselie
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 1 Turks brood
- snuf peper
- snuf zout
Topping
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- ½ komkommer
- ¼ krop ijsbergsla
- ⅛ rode kool
- sriracha saus
Knoflooksaus
- 100 gram kwark
- 100 gram mayonaise
- 2 tenen knoflook
- 1 handje fijngesneden bieslook
Benodigdheden
- bakpapier
- bolzeef
- hakmolen
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset