Skip to main content

Voetbal Sushi is superleuk voor het EK of WK Voetbal. Of het Nederlands elftal punten pakt weten we niet, maar jij scoort hoe dan ook punten met dit leuke recept. Let op: het is wel een tijdrovend recept. Dus bereid je goed voor.

Bereidingswijze

Stap 1
Knip kleine vijfhoeken uit een nori-vel (een kleine centimeter groot). Het gaat sneller als je het nori-vel een paar keer dubbelvouwt. Zo knip je er een paar in één keer.

Stap 2
Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit de rijstazijn en laat de suiker en het keukenzout hierin oplossen. Haal direct van de hittebron. Voeg toe aan de rijst en schep het goed door. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 3
Breng de tonijn op smaak met sriracha-saus en mayonaise. Meng goed door elkaar met een handige Siliconen Spatel.

Stap 4
Maak balletjes van de sushirijst (dit gaat makkelijker als je je handen nat maakt met water). Druk met een vinger een kuiltje in de rijst. Vul dit kuiltje met een stukje avocado, op smaak gebrachte tonijn en zwarte sesam. Maak de balletjes weer dicht door wat extra sushirijst te gebruiken.

Stap 5
Plak de stukjes nori op de sushi zodat de sushi eruit ziet als een voetbal.

Stap 6
Als je het leuk vindt, kan je een voetbalveld creëren met tuinkers. Je kan ervoor kiezen om de tuinkers af te snijden, maar ook door de tuinkers intact te houden. Naar verloop van de tijd zakt het veld dan wel een beetje door.

Stap 7
Serveer de Voetbal Sushi met sojasaus en bamboe stokjes.

Ingrediënten

Voor 10 Voetbal Sushi

Voetbal Sushi
  • 325 milliliter water
  • 250 gram sushirijst
  • 100 gram tonijn uit blik
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 avocado
  • 1 norivel
  • 1 theelepel sriracha saus
  • 1 theelepel zout
  • geroosterd zwart sesamzaad
  • sojasaus
Benodigdheden