Watermeloen Carpaccio is een lekkere frisse salade die je kan maken als voorgerecht of als bijgerecht.
Wellicht dat je de combinatie al kende, maar watermeloen, feta en munt doen het echt fantastisch goed met elkaar. Je kan het ondertussen misschien wel een klassieke combinatie noemen.
Ga jij dit lekkere recept maken?
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Pel en snijd dunne ringen van de rode ui.
Stap 2
Haal de schil van de watermeloen. Snijd het in blokken zo breed als je kaasschaaf. Maak er met een kaasschaaf dunne plakjes van.
Stap 3
Leg de plakjes watermeloen op een bord. Verkruimel de feta en verspreid over het bord.
Stap 4
Was de citroenen met warm water en rasp de schil over de Watermeloen Carpaccio. Probeer zo min mogelijk wit van de schil mee te raspen. Dit smaakt bitter.
Stap 5
Maak de Watermeloen Carpaccio af met cashewnoten, dungesneden munt en balsamico crème.
Ingrediënten
Voor 4 Watermeloen Carpaccio
Watermeloen Carpaccio
- 200 gram feta
- 50 gram crema di balsamico
- 4 handjes gezouten cashewnoten
- 2 citroenen
- 1 rode ui
- 1 watermeloen
- munt
Benodigdheden
- kaasschaaf
- rasp