Ingrediënten
Voor 20 chipjes:
- 500 gram garnalenÂ
- 8 eetlepels mayonaiseÂ
- 5 eetlepels ketchupÂ
- 2 eetlepels Whiskey (wij gebruiken Monkey Shoulder)Â
- 100 gram opgeklopte slagroomÂ
- 2 avocado’sÂ
- 5 blaadjes basilicumÂ
- 20 platte naturel chipsÂ
- 75 milliliter zonnebloemolieÂ
- 1 knoflookteen
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Nog een fles Whiskey staan? Maak deze Whiskeygarnalen op avocadochips! Het is misschien niet het eerste recept waar je aan denkt, maar dit is echt een superleuk recept om mee rond te gaan op een verjaardag of borrel.
Wist je dat wij een kookboekstandaard in onze shop hebben? Deze luxe kookboekstandaard van bamboe zorgt ervoor dat je recepten makkelijk kan lezen tijdens het koken en bakken. De metalen steunen houden jouw boek perfect open en de vijf kiepstanden zorgen voor de juiste leeshoek. Naast dat deze kookboekstandaard super handig is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit! En… je kan hem ook nog eens gebruiken als tablet standaard. Handig voor als je recepten direct van SterkInDeKeuken.nl maakt.
Stap 1
Voeg de mayonasie, ketchup, citroensap en de whiskey samen. Mix daar wat opgeklopte slagroom doorheen en je hebt de whiskeysaus.Â
Stap 2
Marineer de garnalen 10 minuten in zonnebloemolie en knoflook. Gaar daarna op de barbecue.Â
Stap 3
Prak de avocado a la minute (anders verkleurt het) en meng daar fijngehakte basilicum doorheen.Â
Stap 4
Pak de meeste platte chipjes uit de zak chips en beleg die met de geprakte avocado. Â
Stap 5
Zet de garnalen op de chips met geprakte avocado en serveer de Whiskeygarnalen op Avocadochips met de whiskeysaus!Â