Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 Zoete Kerstboom

Zoete Kerstboom
  • aardbeien
  • blauwe bessen
  • bosje munt
  • fonduechocolade
  • frambozen
  • kokos rochers
  • luxe bonbons
  • macarons
  • roomboter sterrenkoeken
  • truffel chocolade
  • zachte nougat
Benodigdheden

Bereidingswijze

Moet jij dit jaar het toetje verzorgen? Dan is deze Zoete Kerstboom een hele leuke manier om dit te verzorgen. Voor iedereen wat lekkers en genoeg keus! Uiteraard prikken we alles op de kerstboom wat wij lekker vinden, maar mocht je zelf nou ideeën hebben, doe dit dan gewoon lekker! Maak er een betoverend en magisch moment van! 🙂

KLIK HIER VOOR LEUKE KERSTCADAEUS

Stap 1
Scheur een stuk aluminiumfolie af en wikkel om de piepschuim kegel. Probeer de kegel zo strak mogelijk te bedekken.

Stap 2
Haal alle zoetigheid uit de verpakkingen en was het fruit onder een stromende kraan. De kroontjes van de aardbeien kan je optioneel laten zitten als je ook gaat chocolade fonduen. Je kunt de aardbeien namelijk handig vastpakken aan de kroontjes en het geeft nog meer kleur aan je boom.

Stap 3
Breek de cocktailprikkers met je handen doormidden. Prik eerst met de puntige kant een gat in de piepschuim kegel. Haal de halve cocktailprikker er weer uit, draai hem om en steek terug in het gecreëerde gat. Zo kan je straks makkelijk je zoetigheid op het puntje schuiven. Vul eerst heel de boom met de cocktailprikkers en ga daarna de boom lekker vullen. Gebruik lekker je creativiteit, niets is fout. De roomboter sterrenkoek hoeft niet in de boom. Deze mag bovenop de Zoete Kerstboom geprikt worden als piek!

Stap 4
Was de munt en probeer alle open ruimtes te bedekken met de topjes van de munt.

Stap 5
Smelt de chocolade op de gewenste manier (wij gebruiken een complete chocolade fondueset van Lidl) en serveer bij de Zoete Kerstboom.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!