Ingrediënten
Voor 1 Zomerse Biercocktail
Zomerse Biercocktail
- 50 milliliter sinaasappelsap
- 40 milliliter oude jenever
- 1 corona
- 1 partje limoen
- 1 scheutje aanmaaklimonade (met veel kleur)
Bereidingswijze
Kopstootje! Klinkt heel onaardig. Maar in de volksmond noemen ze een biertje met een jenever ernaast een kopstootje. Deze ‘Zomerse Biercocktail’ kunnen we hier ook wel onder scharen, want het is gemaakt van een Mexicaans biertje, oude jenever, sinaasappelsap en aanmaaklimonade. Het limoentje hoort er natuurlijk ook bij!
De naam Kopstootje geeft al aan dat deze combinatie stevig aan kan komen. Het wordt vooral gedronken in Nederlandse en in mindere mate in Belgische kroegen. De bedoeling is om eerst de jonge jenever in één teug achterover te slaan. Vanwege het relatief hoge alcoholpercentage van de jenever kan dit een branderig gevoel geven in de keel, wat dan geblust kan worden met de pils. Wij cheaten een beetje en doen de jenever en overige ingrediënten in het flesje.
Ben je op zoek naar andere drankjes of cocktails? Klik dan op deze link.
Stap 1
Het recept begint goed, want je mag meteen een aantal slokken nuttigen. Drink je biertje leeg tot net boven het etiket.
Stap 2
Neem de jenever en schenk het in het flesje. Doe dit ook met het sinaasappelsap.
Stap 3
Als finishing touch doen we een scheutje aanmaaklimonade erin. Dit geeft een gaaf kleureffect en zorgt ervoor dat het biertje qua smaak wat zoeter wordt, net zoals bijvoorbeeld kriekbier.
Stap 4
Serveer met een partje limoen.