Van deze Brownie Tiramisu blijf je maar eten. Je kan het maken als tussendoortje of als toetje. Als je het inzet als nagerecht dan serveren wij ‘m graag met munt. Is het een tussendoortje? Eet ‘m dan lekker uit je handen zonder munt.
Bak je vaker? Bekijk dan zeker eens deze handige hittebestendige spatels.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownie vorm met op maat geknipt bakpapier.
Stap 2
Doe de roomboter en de chocolade in een kom en smelt au bain-marie. Klop de eieren, suiker en de losse eidooier 5 minuten. Het mengsel zal nu luchtig ogen en licht van kleur zijn. Meng het chocolademengsel met het eimengsel totdat het één geheel is. Voeg zout, patentbloem en cacaopoeder toe en meng met een siliconen spatel tot een beslag.
Stap 3
Doe het beslag in de brownie vorm. Druk de lange vingers op de bodem in het beslag. Strijk de brownie glad en bak daarna in 35 a 40 minuten gaar. Laat de brownie daarna in z’n geheel afkoelen.
Stap 4
Voeg de mascarpone, slagroom en suiker samen in een mengkom en klop luchtig met een garde. Schep het mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit kleine toefjes room op de brownie. Verspreid met een zeefje cacaopoeder over de Brownie Tiramisu. Is het een dessert? Serveer de Brownie Tiramisu dan met een topje munt.
Ingrediënten
Voor 12 brownies
Brownie
- 330 gram suiker
- 225 gram ongezouten roomboter
- 125 gram patentbloem
- 115 gram pure chocolade
- 25 gram cacaopoeder
- 8 lange vingers
- 2 eieren
- 1 eidooier
- ¼ theelepel zout
- roomboter om in te vetten
Tiramisu
- 250 gram mascarpone
- 250 milliliter slagroom
- 12 topjes munt
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel cacao
Benodigdheden
- bakpapier
- brownie vorm (27 x 17 cm)
- grote ronde spuitmond
- keukenmachine of garde
- Siliconen Spatels
- spuitzak