Chocoladereep Deluxe

By 2 juli 2020juli 19th, 2020Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 grote Chocoladereep Deluxe

Chocoladereep Deluxe
  • 300 gram willekeurige chocolade
  • 4 Ferrero Rocher
  • 1 handje Daim
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 handje M&M’s
  • 1 Kinder Bueno
  • 1 rolletje Rolo
Benodigdheden
  • bakpapier
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Chocoladereep Deluxe! Heb je weleens gesmolten chocolade over of heb je gewoon zin om een eigen chocoladereep te maken? Dan kan dat met dit recept. Wij hebben ingrediënten toegevoegd die wij lekker vinden, maar je kan natuurlijk eindeloos variëren. Let wel op: koekjes of wafels worden snel minder lekker.

Stap 1
Breek of hak al het snoep in stukjes. Hak ook de hazelnoten fijn en rooster deze goudbruin in een droge koekenpan.

Stap 2
Breek de chocolade in gelijke stukken en smelt au bain-marie. Dat houdt in: een pan met bijna (!) kokend water, een kom (of pannetje) die bovenop de pan past. Hierin doe je de chocolade. Door de indirecte hitte verbrandt de chocolade minder snel. Blijf er wel bijstaan. Als bijna alles gesmolten is, haal je het van de hittebron en roer je het goed door tot alles gesmolten is.

Stap 3
Doe de helft van het snoepgoed en de helft van de geroosterde hazelnoten in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Giet hierop de alle gesmolten chocolade. Verspreid het resterende snoepgoed en hazelnoten over de chocolade.

Stap 4
Zet in de koelkast tot de chocolade is uitgehard. Je hebt nu een flinke chocoladereep, maar dat komt wel op toch?

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!