Skip to main content

Een wrap vouwen, dat is nog best een kunst. Welk type wrapper ben jij? De oproller, de met-mes-en-vork-eter of ben je meer van het soort ‘ik prop ‘m helemaal vol en kijk wel waar het schip strandt’? Allemaal prima, maar een wrap is natuurlijk het lekkerst als ‘ie mooi en stevig opgevouwen is. Zo blijven al je zorgvuldig uitgekozen ingrediënten netjes op hun plek en houd je je handen (en kleding) schoon. Maar… hoe doe je dat dan, een wrap vouwen? Wij laten je 3 manieren zien!

Een wrap vouwen: 3 manieren

De ene wrap is de andere niet! Daarom schotelen we je 3 handige manieren voor om een wrap op te vouwen. Ook handig: bij iedere manier hebben we een handige video gemaakt. Zo hoef je nooit meer te stuntelen!

Manier 1: het rolletje

Leg de ingrediënten in het midden van de wrap. Vouw de linker- en rechterkant van de ronde wrap een paar centimeter naar het midden. Vouw vervolgens de onderkant een paar centimeter naar boven. Rol de wrap vanaf hier verder naar boven. Vlak voordat je bovenaan bent, vouw je de linker- en rechterkant weer richting het midden voor extra stevigheid. Rol op tot het einde en je stevige wrappakketje is klaar!

Met je eigen ogen zien hoe het oprollen van een wrap dit werkt? Bekijk onze handige TikTok video! (En volg ons daar natuurlijk ook meteen even!):

@sterkindekeuken.nl Wanneer kwam jij erachter? 🤷‍♂️ #lerenoptiktok #lifehack #foodhack ♬ origineel geluid – SterkInDeKeuken.nl

Manier 2: de wrapschijf

Leg de ingrediënten in het midden van de wrap. Let op: niet te veel! Vouw de randen van de wrap richting het midden. Doe dit vijf keer, zodat de schijf een zeshoek wordt. Leg de wrap met de gevouwen kant naar beneden. Als je ze op deze manier bakt in een koekenpan, blijven ze lekker compact.

Deze manier van vouwen is ideaal voor wraps die je na het vullen wil bakken. Denk aan deze Nacho Crunch Wraps (klik voor het recept en een uitlegvideo) – door de wrap te bakken, wordt ‘ie lekker krokant en smelt de kaas aan de binnenkant.

Manier 3: de opengevouwen wrap

Leg de ingrediënten bij elkaar aan één zijkant van de wrap, een centimeter of twee van de rand af. Vul de lege kant van de wrap over de belegde kant heen. Je hebt nu een halve cirkel, met de ronde kant naar boven. Vouw de zijkanten richting het midden en steek de ene flap in de andere. Zo blijft alles goed zitten!

Je ziet precies welke ingrediënten ‘ie bevat want je houdt de wrap open. Zien hoe je deze vouwtechniek toepast? Bekijk de video van ons Big Mac Wrap-recept.

De lekkerste wraprecepten

Hierboven tippen we je al een paar heerlijke wraprecepten, maar wat dacht je van Carpaccio Wraps of Gezonde Kip Kapsalon? Helemaal geen zin om te vouwen? Probeer dan eens deze 3 Minuten Pizza met een tortilla als bodem…

Zo genoeg geleerd voor vandaag! Inspiratie nodig voor té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: