Ingrediënten
Voor 12 Ferrero Rocher Brownies
Ferrero Rocher Brownies
- 330 gram kristalsuiker
- 225 gram ongezouten roomboter
- 125 gram patentbloem
- 115 gram pure chocolade
- 100 gram Nutella
- 80 gram hazelnoten
- 25 gram cacaopoeder
- 9 Ferrero Rocher
- 2 eieren
- 1 eidooier
- ¼ theelepel zout
- roomboter om in te vetten
Benodigdheden
- bakpapier
- brownie vorm (27 x 17 cm)
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Dit is het allerbeste brownie recept ever! Geloof ons. Betere brownies kom je niet tegen. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en lekker smeuïg aan de binnenkant. Je maakt ze nog lekkerder door er Nutella op te smeren en te serveren met Ferrero Rocher en geroosterde hazelnoten.
Bekijk hier een ander recept: Marshmallow Brownies.
Fan van onze recepten? Leuk! Wellicht zijn onze kookboeken of andere leuke producten wat voor jou! Bekijk ze in onze shop!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownie vorm met op maat geknipt bakpapier.
Stap 2
Doe de roomboter en de chocolade in een kom en smelt au bain-marie. Klop de eieren, suiker en de losse eidooier 5 minuten. Het mengsel zal nu luchtig ogen en licht van kleur zijn. Meng het chocolademengsel met het eimengsel totdat het één geheel is. Voeg zout, patentbloem en cacaopoeder toe en meng met een siliconen spatel tot een beslag.
Stap 3
Doe het beslag in de brownie vorm en bak de brownie in 35 a 40 minuten gaar. Hak ondertussen de hazelnoten met een scherp koksmes fijn en rooster het een droge koekenpan goudbruin.
Stap 4
Laat de brownie geheel afkoelen. Besmeer het geheel met Nutella. Strooi er wat geroosterde hazelnoten over en snijd vervolgens in 12 porties. Voor het mooiste effect plaats je op 6 Ferrero Rocher Brownies een hele Ferrero Rocher en op de andere Ferrero Rocher Brownies een halve. Dit geeft een leuk speels effect.