Skip to main content

Wat een idee is dit! Je maakt deze lekkere Frikandellenburger met onze eigen Frikandellen Kruidenmix. Onze kruidenmixen zijn op smaak en kwaliteit geselecteerd en gemixt. Dat proef je. Niet te vergelijken met kruidenmixen uit de supermarkt. Sterker nog. Heb jij weleens Frikandellen Kruidenmix, Kan op alles kruidenmix of Salty Lemon Kruidenmix in de supermarkt gezien?

Met deze Frikandellen Kruidenmix kan je ook zelf frikandellen maken of gehaktballen met frikandelsmaak! Lekker in huis halen dus.

Bereidingswijze

Stap 1
Maak een lekkere saus van blokjes augurk, mayonaise, curry, peper en zout.

Stap 2
Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.

Stap 3
Snijd de hamburgerbroodjes door. Smeer de binnenkant van de broodjes in met extra vierge olijfolie. Gril de hamburgerbroodjes in een grillpan totdat er grillstrepen ontstaan. Pel een knoflookteen en wrijf met de knoflookteen over de grillstrepen.

Stap 4
Snijd of hak de speklappen ragfijn. Meng gesneden speklappen met kipgehakt en paneermeel. Maak op smaak met de Frikandellen Kruidenmix en kneed nog een keer goed door. Gebruik de hamburgerpers om er burgers van te vormen en bak in een pan met wat olijfolie.

Stap 5
Zet de Frikandellenburgers in elkaar in deze volgorde: onderkant broodje, saus, krulsla, Frikandellenburger, uiringen en de bovenkant van het broodje.

Ingrediënten

Voor 2 Frikandellenburgers

Frikandellenburger
  • 150 gram kipgehakt
  • 100 gram speklappen
  • 20 gram paneermeel
  • 6 gram Frikandellen Kruidenmix
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 knoflookteen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • extra vierge olijfolie
  • krulsla
  • olijfolie
Saus
  • 2 eetlepels curry
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 augurk
  • peper
  • zout
Benodigdheden