Dit is gegarandeerd succes bij jouw kerstdiner, borrel of lunch!
Op zoek naar andere tussendoortjes? Bekijk onze Nutella Kerstboom of de gezondere Fruit Kerstboom met chocolade fondue. Alle andere tussendoortjes vind je hier!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ’50x Onweerstaanbaar’

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie met een geperste knoflookteen zodat de knoflooksmaak kan intrekken. Laat staan totdat we het in stap 4 gaan gebruiken.
Stap 2
Neem de grote plakken bladerdeeg. Snijd een cirkel uit beide plakken bladerdeeg met behulp van een groot bord (wij gebruiken er één met een diameter van 24 centimeter). Beleg één plak bladerdeeg met ham en geraspte mozzarella. Leg daarop het andere plak bladerdeeg.
Stap 3
Plaats een koffiekopje in het midden en druk een klein beetje in het deeg. Deze cirkel geeft je een leidraad in hoever je het bladerdeeg kunt insnijden voor een mooi eindresultaat. Snijd het deeg zestien keer in. Eerst in vier kwarten. Daarna in achten en vervolgens nog één keer. Pak steeds twee stroken en draai deze twee keer naar buiten. Druk de twee stroken aan het uiteinde aan elkaar. Bestrijk met geklutst ei en strooi er een handje geraspte kaas over. Bak de kerstster 23 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 4
Als de Hartige Kerstster uit de oven is, kan je hem direct insmeren met de knoflookolie die je in stap 1 hebt gemaakt. Breng op smaak Fleur de Sel, peterselie, rozemarijn en tijm.
Ingrediënten
Voor 1 Hartige Kerstster
Hartige Kerstster
- 5 plakken achterham
- 2 grote plakken bladerdeeg
- 2 handjes geraspte mozzarella
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei
- 1 handje geraspte jonge kaas
- 1 knoflookteen
- 1 handje gehakte peterselie
- 1 tak rozemarijn
- 1 tak tijm
- 1 snuf Le Saunier de Camargue fleur de sel
Benodigdheden
- bakpapier
- keukenkwast
- SterkInDeKeuken Koksmes