Ingrediënten
Voor 1 Nutella Kerstboom:
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 1 ei
- 1 pot Nutella
- muskat chocoladekransjes
- bakpapier
- kwastje
- liniaal of rolmaat
Bereidingswijze
Check deze Nutella Kerstboom! Super leuk om te maken en het is in een handomdraai gebeurd. Deze Nutella Kerstboom gaat ongetwijfeld in de smaak vallen!
Tip:
Het grote verse bladerdeeg is in de betere supermarkt verkrijgbaar onder de merknaam Tante Fanny. Het ligt in de koeling, dus niet in de diepvries zoals de kleintjes.
Hier vind je meer lekkere recepten van ons.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd één plak bladerdeeg in de vorm van een kerstboom (zie video). Gebruik een schone liniaal om rechte lijnen te snijden.
Stap 2
Leg de uitgesneden kerstboom op het tweede plak bladerdeeg. Snijd gelijk aan de eerste. Besmeer één plak bladerdeeg met Nutella. Plaats de tweede plak bladerdeeg er precies op. Druk lichtjes aan. Voor de takken snijden we nu beide kanten van de boom in. Niet helemaal tot het midden, zodat je kerstboom wel nog een stam heeft.
Stap 3
Draai de ‘takken’ twee keer rond. Draai de ene strook linksom en de andere rechtsom en wissel zo af. De korte ‘takken’ boven in de boom hoef je maar één keer rond te draaien.
Stap 4
Breek het ei en doe in een kommetje. Meng het ei door elkaar met een vork. Smeer het bladerdeeg in met ei (gebruik hiervoor een kwastje). Bak de ‘Nutella Kerstboom’ in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Na het afkoelen kan je de Nutella Kerstboom versieren met muskat chocoladekransjes of andere chocolade.