Skip to main content

Deze Hutspot Vulkaan kent iedereen nog wel. Hutspot was de enige maaltijd waar wij mochten spelen met eten. Het was altijd weer de vraag wie de mooiste lavastroom kon maken. Maak deze Hutspot Vulkaan een keer met je (klein)kinderen en je hebt weer een jeugdherinnering unlocked! 🙂

De bereiding en de ingrediëntenlijst vind je ook in het kinderkookboek ‘Sterk In De Keuken Kids’.

‘Sterk In De Keuken Kids’ is het aller- aller- allerleukste kinderkookboek van de hele wereld! Er staan alleen maar recepten in dit boek die kinderen écht willen maken!

Bereidingswijze

Stap 1
Maak gehaktballen volgens ons of eigen recept.

Stap 2
Schil de aardappelen met een dunschiller. Snijd de aardappelen daarna in gelijke stukken.

Stap 3
Smelt de roomboter in een grote hoge pan. Bak hierin 2 minuten de hutspot groenten. Voeg de aardappelen toe en vul aan met kokend water. De groenten hoeven maar net onder water te staan. Zo verlies je de minste smaak. Voeg een laurierblad en zout toe. Laat 20 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Kook ondertussen in een andere pan ook de bimi in 4 tot 7 minuten beetgaar en houd warm.

Stap 4
Zijn de aardappelen gaar? Giet dan af. Verwijder het laurierblad.

Stap 5
Breng de melk net niet aan de kook (steelpan of magnetron). Stamp met een stamppotstamper alles klein. Maak de hutspot op smaak met de melk, nootmuskaat en peper. Neem een klein hapje van de hutspot. Proef je genoeg zout? Anders kan je nog wat toevoegen.

Stap 6
Maak van de hutspot op je bord een vulkaan. Dit doe je door een klein kuiltje bovenin te maken. Gebruik een theelepel om alvast een weg te maken voor de lava. Het is leuk om een lavastroom met bochten te maken. Steek de bimi in de hutspot zodat het net bomen zijn. Steek wat pombär chips in de hutspot en giet de jus in het kuiltje tot de lavastroom op gang komt.

Serveer de Hutspot Vulkaan met ballen gehakt.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hutspot Vulkaan
  • 1000 gram hutspot groenten
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 50 gram roomboter
  • 12 bimi (lange broccoli)
  • 4 ballen gehakt met jus
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • pombär chips
  • snuf nootmuskaat
Benodigdheden