Skip to main content

”Krrrrrrkkkkkt.” Dit geluid hoor je wanneer je deze kaasloempia’s breekt. Voorzichtig! Eerst even blazen, want anders verbrand je je mond. Net zoals bij te hete kaassoufflés.  Serveer met chilisaus. Genieten geblazen!

Op zoek naar meer snacks om op tafel te zetten? Je vindt veel verschillende borrelhapjes op deze pagina. Aanraders zijn bijvoorbeeld deze Doritos Kip Nuggets of Sushi Bitterballen.

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kaas in langwerpige stukken. Een soort frietjes.

Stap 2
Leg de loempiavellen uit op een schoongemaakt aanrechtblad.

Stap 3
Leg de kaas vooraan in het midden van de loempiavellen. Wentel de kaas een aantal keer in het vel. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol verder. Het laatste stukje kan je vastplakken met een druppel water. Bekijk goed de video om te zien hoe wij dit doen.

Stap 4
Verhit de olie tot 180 graden. De perfecte hoeveelheid zonnebloemolie is de helft van de dikte van de kaasloempia’s. Als je teveel olie gebruikt, dan gaat het loempiavel open staan.

Stap 5
Bak de kaasloempia’s 2 a 3 minuten in de zonnebloemolie. Begin met vouwkant naar beneden. Keer halverwege om.

Stap 6
Serveer met chilisaus en fijngehakte peterselie.

Ingrediënten

Voor 20 kaasloempia’s

Kaasloempia's
  • 500 gram vierkant blok kaas
  • 20 loempiavellen
  • chilisaus
  • peterselie
Benodigdheden

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!