0

Kaasloempia’s zelf maken

By 9 april 2020juli 19th, 2020Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 20 kaasloempia’s

Kaasloempia's
  • 500 gram vierkant blok kaas
  • 20 loempiavellen
  • chilisaus
  • peterselie
Benodigdheden
  • zonnebloemolie
  • keukenthermometer

Bereidingswijze

”Krrrrrrkkkkkt.” Dit geluid hoor je wanneer je deze kaasloempia’s breekt. Voorzichtig! Eerst even blazen, want anders verbrand je je mond. Net zoals bij te hete kaassoufflés.  Serveren met chilisaus. Genieten geblazen!

Stap 1
Snijd de kaas in langwerpige stukken. Een soort frietjes.

Stap 2
Leg de loempiavellen uit op een schoongemaakt aanrechtblad.

Stap 3
Leg de kaas vooraan in het midden van de loempiavellen. Wentel de kaas een aantal keer in het vel. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol verder. Het laatste stukje kan je vastplakken met een druppel water. Bekijk goed de video om te zien hoe wij dit doen.

Stap 4
Verhit de olie tot 180 graden. De perfecte hoeveelheid zonnebloemolie is de helft van de dikte van de kaasloempia’s.

Stap 5
Bak de kaasloempia’s 2 a 3 minuten in de zonnebloemolie. Keer halverwege om.

Stap 6
Serveer met chilisaus en fijngehakte peterselie.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!