Marshmallows roosteren is superleuk! Normaal doe je dit natuurlijk bij een kampvuur of boven de kolen van een barbecue. Wij gebruiken een klein handgemaakt Kampvuurtje. Op elk moment kan je hem weer uitzetten en opnieuw gebruiken.
Instructies
- Zet het op een hittebestendige stabiele ondergrond (bijvoorbeeld op een dikke platte steen of in zand / grind) en steek aan met een kaarsaansteker.
- Begin bij de hoek van elke briket en wacht totdat het vlam vat.
- Wacht circa 15 minuten voordat je begint met het roosteren van marshmallows.
- Tussentijds doven kan door het deksel over de vlam te schuiven. Je kan je Kampvuurtje meerdere malen hergebruiken. De totale brandtijd is gemiddeld 4 – 5 uur.
Bereidingswijze
Stap 1
Laat satéprikkers weken in een glas met water. Dit voorkomt dat het hout gaat branden. Prik de marshmallows op de prikkers.
Stap 2
Houd de marshmallows 5 tot 10 centimeter boven het Kampvuurtje. Houd de marshmallow niet in het vuur, want dan wordt het zwart. Dat is niet lekker. Draai het stokje rustig rond.
Stap 3
De marshmallow is klaar als je merkt dat de marshmallow een beetje los op het stokje komt te zitten. Misschien wordt de marshmallow zelfs een beetje knapperig en bruin.
Stap 4
Hap voorzichtig, want misschien is het heet. Extra lekker: doe de marshmallow tussen twee chocoladekoekjes.
Ingrediënten
Marshmallows roosteren
- Kampvuurtje
- marshmallows
- sateprikkers
- koekjes
- glas water
- (lange) aansteker