Skip to main content

Ingrediënten

Voor 10 glazen Licor 43 Sangria

Licor 43 Sangria
  • 250 gram aardbeien
  • 200 milliliter Licor 43
  • 1 bosje munt
  • 1 liter rosé
  • 0,5 watermeloen
  • ijsklontjes
Benodigdheden

Bereidingswijze

Spreid je kleedje op het strand en geniet lekker onder je rode OLA-parasol van deze Licor 43 Sangria. Wij gebruiken een drankdispenser van vier liter. Probeer dezelfde verhoudingen aan te houden als je het recept vergroot of verkleint. Uiteraard kan je de sangria finetunen naar eigen smaak of bijvoorbeeld andere fruitsoorten gebruiken! Al doen watermeloen en aardbeien het heel goed met Licor 43 en rosé!

Je ziet het goed. We hebben deze video geschoten op het strand van badplaats Scheveningen. De plek om natuurlijk een lekker cocktailtje te drinken, zeker met hoge temperaturen.  Ben je op zoek naar nog meer cocktails? Je vindt ze onder categorie dranken. Onze favorieten zijn Champagne Mojito, Moët Watermelon Punch en Fristi voor volwassenen.

De verhoudingen van cocktails zijn fijn om aan te houden, maar ga zelf ook vooral experimenteren. Als je ijsblokjes gebruikt moet je rekening houden dat je cocktail naarmate de tijd wateriger wordt. Dit doet dus veel met de smaak. Dit kan je wel voorkomen door ‘whiskey-stenen’ of ‘plastic ijsblokjes’ te gebruiken, maar een Mojito moet natuurlijk gewoon met echt ijs!

Stuur je een foto als je deze Licor 43 Sangria hebt gemaakt? Vinden we leuk!

Stap 1
Snijd de schil van de watermeloen en snijd in stukken. Was de aardbeien en ontkroon ze. Als je grote aardbeien hebt, kan je ze halveren.

Stap 2
Vul je serveerkan met ijsklontjes. Vul af met de watermeloen en aardbeien.

Stap 3
Schenk de Licor 43 in de kan. Doe hetzelfde met de rosé.

Stap 4
Serveer de Licor 43 Sangria met een paar takken gewassen munt. Voor extra smaak kan je de munt eerst kneuzen.