Skip to main content

Luie Zondag Pasta 3 alweer! Na Luie Zondag Pasta 1 wisten we nog niet dat er een serie zou komen. Maar het werd zo goed door jullie ontvangen dat we na de opvolger Luie Zondag Pasta 2 nu ook een derde versie hebben.

In alledrie de pasta’s gebruiken we onze Italiaanse Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix. Deze kruidenmixen ga je fantastisch vinden!

Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.

Luie Zondag Pasta 3

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar met bakpapier.

Stap 2
Was de tomaten en de paprika onder stromend water. Snijd de tomaten in vieren. Verwijder het kroontje door een hoekje uit de kwarten tomaat te snijden. Snijd de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadlijsten. Doe beiden op de bakplaat.

Stap 3
Pel en snijd de ui in kwarten. Haal het velletje van de knoflooktenen en doe op de bakplaat. Was de rozemarijn en tijm onder stromend water en voeg ook toe.

Stap 4
Breng de groenten op smaak met Italiaanse Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix. Voeg wat olijfolie toe en hussel alles goed door elkaar. Bak de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5
Wanneer de groenten bijna klaar zijn kan je de pasta opzetten. Kook de fusilli 12 minuten in gezouten water.

Stap 6
Mix de geroosterde groenten in een blender. Meng de pastasaus door de pasta. Serveer de ‘Luie Zondag Pasta 3’ met verkruimelde feta en blaadjes tijm.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

Luie Zondag Pasta 3
  • 400 gram fusilli pasta
  • 100 gram feta
  • 4 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 2 theelepels Italiaanse Kruidenmix
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 bosje tijm (houd wat achter voor garnering)
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • zout
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.