Mac & Cheese blijft een raar fenomeen. Voor ons gevoel is dit echt iets Amerikaans, maar toch wordt er door onze volgers veel naar gevraagd. Wij zouden SterkInDeKeuken niet zijn als wij er geen goede twist aan zouden geven. Zie hier de Mac & Cheese Taart, ja taart…
We gebruiken in dit recept onze eigen Italiaanse- en Hot & Spicy Kruidenmix. Superleuk om in huis te halen, want met deze combinatie aan kruidenmixen kan je ook Luie Zondag Pasta 1 en Luie Zondag Pasta 2 maken.
Bereidingswijze
Stap 1
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Vet de randen in met wat roomboter.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 3
Meng yoghurt met eieren, Hot & Spicy Kruidenmix, Italiaanse Kruidenmix en zout. Voeg zelfrijzend bakmeel en 130 gram van de cheddar toe. Bewaar de rest van de cheddar voor de bovenkant. Snijd ringen van de bosui en voeg toe. Meng goed door met een Siliconen Spatel.
Stap 4
Kook de macaroni in 7 minuten gaar in gezouten water. Roer af en toe door. Giet de macaroni af, maar bewaar 60 milliliter van het kookvocht. Voeg dit kookvocht bij het yoghurtmengsel. Roer de roomboter door de macaroni en roer tot het volledig gesmolten is.
Stap 5
Meng het yoghurtmengsel met de macaroni en stort in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad en strooi de rest van de cheddar erover.
Stap 6
Bak de Mac & Cheese Taart ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met platte peterselie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Mac & Cheese Taart
- 300 milliliter yoghurt
- 150 gram geraspte cheddar
- 145 gram zelfrijzend bakmeel
- 140 gram elleboog macaroni
- 60 gram roomboter (en extra voor invetten)
- 60 milliliter pastawater
- 2 eieren
- 2 stengels bosui
- 2 theelepels Italiaanse Kruidenmix
- 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
- 1 theelepel zout
- platte peterselie
Benodigdheden
- bakpapier
- taartvorm 23 cm
- Siliconen Spatels