Skip to main content

Maltesers IJs, ja je leest het goed! Toen wij nog niet zo culinair waren, bestond ons (kerst)nagerecht vaak uit Viennetta IJs, ken je dat? In dit recept maken we zelf Viennetta, met Maltesers on top! Let op, het ijs moet wel een nachtje in de vriezer. Kan je niet zo lang wachten? Kies dan voor één van onze andere nagerechten.

Nu we het toch even kort over kerst hebben gehad. Ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’ is een leuk (kerst)cadeau voor jezelf of voor een ander.

Bereidingswijze

Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie en verspreid het over bakpapier. Het is handig als je het bakpapier alvast op iets hebt gelegd dat plat in de koelkast past. Wij gebruiken gewoon een glazen plaat uit onze koelkast. Smeer het uit met een siliconen spatel en zet het weg in de koelkast.

Stap 2
Haal beide ijssoorten uit de vriezer. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Knip het per oppervlakte op maat. Tip: gebruik een beetje roomboter of een druppel olie om het bakpapier vast te plakken aan de oppervlaktes.

Stap 3
Het ijs zal nu enigszins zachter zijn geworden. Dus kunnen we laagjes gaan bouwen in de cakevorm. Schep het vanille ijs eerst op de bodem. Haal de gestolde chocolade uit de koelkast en breek in lange stukken. De stukken moeten zo groot zijn dat ze over de lengte in de cakevorm passen.

Stap 4
Maak zoveel laagjes als je wil door vanille ijs, gestolde chocolade en chocolade ijs met elkaar af te wisselen.

Stap 5
Zet het ijs een nacht weg in de vriezer.

Stap 6
Keer de cakevorm net voor serveren om op het gewenste servies. Wij gebruiken een taartplateau, maar een snijplank kan net zo goed. Verdeel met tempo de Maltesers over de bovenkant van het ijs en serveer met chocoladesaus. Snijd in plakken met een groot koksmes. Er komt een beetje snelheid bij kijken, want het smelt weg waar je bij staat. Mmm!

Ingrediënten

Voor 10 personen

Maltesers IJs
  • 250 gram pure chocolade
  • 1,5 liter vanille roomijs
  • 1 liter chocolade roomijs
  • chocoladesaus
  • Maltesers
Benodigdheden