Skip to main content

Ingrediënten

Voor 10 meringues:

Bereidingswijze

Nutella Meringues! December vinden wij dè Meringue-maand van het jaar! Deze Nutella Meringues zijn goddelijk door de Nutella Swirl! Hoeveel kan jij er van op? Probeer ook eens ons recept voor de Nutella Kerstboom of één van onze andere lekkere tussendoortjes.

Liever onze recepten op papier? Wij hebben hele toffe kookboeken met alleen de allerbeste recepten! Je bekijkt ze hier net als onze kookboekstandaard. Onze luxe kookboekstandaard van bamboe zorgt ervoor dat je recepten makkelijk kan lezen tijdens het koken en bakken. Wel zo makkelijk!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Stap 2
Splits de eieren. Sla de eiwitten samen met de suiker op tot pieken.

Stap 3
Meng het eiwitschuim met Nutella zonder de luchtigheid te verliezen. Het is leuk als de Nutella niet volledig is opgenomen in het beslag. Dan zie je na het bakken een mooie swirl in de meringues. Spatel dus voorzichtig door.

Stap 4
Portioneer de meringues met een ijsknijper of met behulp van een spuitzak of lepels. Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Stap 5
Hak de hazelnoten fijn en sprenkel over de meringues.

Stap 6
Bak de meringues in de oven, 25 minuten op 150 graden.

Stap 7
Verwijder uit de oven en laat afkoelen. Daarna heb je knapperige Nutella Meringues! Ook leuk om ze te maken met een gat in het midden, dan kan je ze ophangen in je kerstboom!