Skip to main content

Paprika Feta Dip! Elke dinsdag maken we een nieuwe dip. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende Gelaarse Kat Dip of zelfgemaakte Heksenkaas. Volg ons vandaag nog op InstagramFacebookPinterestYoutube of TikTok en dan zien we je weer bij de volgende Dinsdag Dip!

Deze Paprika Feta Dip is echt top. Wij serveren het met Scrocchi. De naam zegt je misschien niks, maar ze liggen bij de borreldingen in de grotere supermarkten. Het zijn kleine, dunne, vierkantje toastjes. Perfect bij iedere Dinsdag Dip.

Om deze Paprika Feta Dip iets pittiger te maken, gebruiken wij in dit recept onze eigen Hot & Spicy Kruidenmix. Het is niet verplicht, maar het maakt het wel helemaal af.

De dip is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Na een paar uur is de dip het lekkerst, dan zijn de smaken goed ingetrokken.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de puntpaprika’s op (met het vel naar de bovenkant). Grill 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Trek met je vingers of een lepel het vel van de paprika’s af.

Stap 3
Doe de paprika in de foodprocessor. Mix de paprika samen met Griekse Yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie. Voeg Hot & Spicy Kruidenmix toe om het pittiger te maken.

Stap 4
Doe in een mooi serveerschaaltje. Top af met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.

Stap 5
Serveer met scrocchi toastjes.

Ingrediënten

Voor 1 flink schaaltje Paprika Feta Dip (+/- 400 gram)

Paprika Feta Dip
  • 150 gram feta
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes verse munt
  • 3 takjes peterselie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel Hot & Spicy (optioneel)
  • peper
  • scrocchi toastjes
  • zout
Benodigdheden