Skip to main content

Pulled chicken maken: de ultieme truc

Pulled chicken maken – het zal een jaar of 7, 8 geleden zijn dat dit ineens razend populair werd in Nederland. De trend kwam overwaaien uit Amerika, zoals wel vaker het geval is, en al meteen was er geen foodtruck zonder broodje pulled chicken (of pork) op het menu. Maar ook mensen thuis gingen het massaal zelf maken. Wij begrijpen wel waarom: het is heerlijk! En met een interessante truc is pulled chicken ontzettend makkelijk en snel te maken! Dit is hoe…

Sweet Chilli Doritos

Wat is pulled chicken?

Daar hoeven we het niet lang over te hebben: pulled chicken betekent ‘geplukte kip’. Of ‘uit elkaar getrokken kip’. En dat is ook precies wat het is. In plaats van de kip in stukjes of plakjes te snijden, serveer je het dus als ‘plukjes’. Deze zijn vaak extra mals, goed (en royaal) te marineren en – laten we eerlijk zijn – het staat ook een stuk leuker dan zo’n stuk kale kipfilet.

Hoe maak je pulled chicken?

Bij het maken van pulled chicken zijn er eigenlijk 3 verschillende fases:

  • De kip garen
  • De kip ‘pullen’
  • De kip op smaak brengen

Met veel pulled chicken recepten bak je de kip in de oven (garen), trek je het uit elkaar met je handen of een vork (pullen) en meng je de kip met kruiden of saus (op smaak brengen).

Wij hebben een makkelijkere manier waarmee je de kip snel gaart, heerlijk mals en sappig houdt én in perfecte plukjes ‘pulled’. Wat je nodig hebt? Een pan bouillon, kipfilet en een handmixer!

Snelle pulled chicken maken met een mixer

Breng een pan kippenbouillon aan de kook en kook de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de kipfilets voorzichtig uit de bouillon en doe ze in een hoge kom. Zet de handmixer op de kipfilets en mix kort. De kip trekt nu meteen in draadjes luchtig uit elkaar. Zo simpel kan het zijn. Mix totdat de plukjes kip zo klein en luchtig zijn als je wil.

Met je eigen ogen zien hoe snel dat gaat? Check onze video op TikTok! En volg ons daar natuurlijk ook gelijk even 😉

@sterkindekeuken.nl Wanneer kwam jij erachter? 🤷‍♂️ #lifehack #foodhack #lerenoptiktok ♬ origineel geluid – SterkInDeKeuken.nl

Klaar? Maak er dit van…

Na het mixen is de zelfgemaakte ‘geplukte kip’ klaar om verwerkt te worden in een gerecht. Wij maakten er bijvoorbeeld heerlijk Pulled Chicken Borrelbrood mee. Lekker pittig voor bij de borrel! Maar ook deze Sweet Chili Doritos  zijn bij ons altijd een groot succes!

Inspiratie nodig voor té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: