Skip to main content

9x recepten voor chocoladetaart (de allerbeste!)

Recepten voor chocoladetaart. Ik denk dat er weinig recepten zijn met zo’n hoge successcore als deze. Want wie houdt er nou niet van chocoladetaart? Smeuïg, diep van smaak, lekker zoet. Wij delen onze beste taartrecepten met chocolade met je. We gaan al bijna kwijlen bij het idéé…

9x recepten voor chocoladetaart

Waarschuwing: deze recepten voor chocoladetaart maak je op eigen risico. Want je houdt ‘t waarschijnlijk niet bij één stukje.

1. Bokkepootjestaart

We beginnen de lijst met recepten voor chocoladetaart met een klassieker. Althans, het koekje is een klassieker, de taart is heel origineel! Met de old school knapperige koekjes, chocolade en slagroom bouw je deze romige taart. Ook lekker: voeg een scheutje koffielikeur toe! Dat brengt de diepe chocoladesmaak nog beter naar voren.

2. Twix Taart

Is ‘ie niet prachtig? En deze Twix Taart is dus helemaal niet lastig om te maken! Het is alleen wel belangrijk dat je er drie keurige laagjes van maakt, net als bij een echte Twix. Dus: een laagje koek, een laag karamelfudge en een laag chocolade. Oh, en deze bijzondere chocoladetaart moet wel een paar uur stollen in de koelkast dus maak ‘m op tijd.

Leestip: Wat is eigenlijk het verschil tussen bloem en meel?

3. Rolo Cheesecake

Knapperige melkchocolade, zachte karamelsaus die over je tong vloeit… Dat wil je. Met deze Rolo Cheesecake is iedere hap alsof je de hemel proeft. Je maakt ‘m met kandijkoeken, witte chocolade, rolo’s en nog een handjevol andere ingrediënten. En het is een cheesecake, dus hij heeft ook iets fris.

4. Bounty Ontbijttaart

Tussen al dit suiker- en roombotergeweld hebben we óók een gezond recept voor een chocoladetaart voor je. Namelijk deze Bounty Ontbijttaart (die je ook best bij de koffie mag snacken) gemaakt van kwark, pure chocolade, dadels en kokosmelk.

5. Chocoladetaart van restjes Sinterklaas-lekkernijen

Dé Chocoladetaart der Chocoladetaarten, zo hadden we dit recept ook kunnen noemen. In deze taart verwerk je namelijk álle restjes die je nog in huis hebt na Sinterklaas. Kruidnoten, chocoladeletters, speculaasbrokken, alles. Je begrijpt: deze smeuïge chocoladetaart is te lekker voor woorden.

6. Snickers MonChou Taart

Grijp jij in een doos Celebrations of een zak mini’s meteen naar de Snickers? Dan moet je deze taart eens proberen. Met gezouten pinda’s, melkchocolade en karamelsaus maak je de lekkerste chocoladetaart ooit. Serieus: hier blijf je van eten.

We deelden dit recept ook al eerder op Instagram. Volg je ons daar al? Of zit je liever op Facebook of TikTok? Daar plaatsen we meer recepten en handige tips.

7. Daim Cheesecake

Nog zo’n lekker chocolaatje waar we een hele taart omheen hebben gebouwd: Daim. Deze dunne snoepjes met boteramandel kocht je vroeger alleen maar bij de IKEA, tegenwoordig vind je ze in meer winkels. Komt goed uit, want dan kan je binnenkort aan de slag met deze romige cheesecake.

8. Marshmallow Brownies

Wat vind jij? Mogen we brownies ook ‘chocoladetaart’ noemen? Wij vinden van wel, want je maakt ze voor hetzelfde doel, toch? Deze brownies top je af met marshmallows en koekjes. Dat geeft de smeuïge chocoladecake een chewy én knapperige touch.

9. Chocolade lava-cakes

Heb je trek in chocoladetaart, dan zie je mentaal waarschijnlijk zoiets voor je: een zachte taart waar de vloeibare chocolade uitstroomt als je een hapje neemt. Wij leggen je uit hoe je deze kleine taartjes maakt. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig!

Meer met chocolade

Toch nog nét niet helemaal wat je zoekt? Duik in ons archief vol zoete recepten met chocolade. Daar vind je bijvoorbeeld ook fudge, koekjes en cakes met ons lievelingsingrediënt. Alles voor de lekkere trek.

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: