Skip to main content

Stroopwafel Shotjes! Stel je bent met vrienden op stap. Dan is er altijd één iemand die, plotseling, een geniaal idee heeft: shotjes! De discussie barst los. Welk shotje gaan we nemen? Laat de barman dit recept voor Stroopwafel Shotjes zien of maak hem zelf thuis en je avond is onvergetelijk!

Meer inspiratie voor drankjes en shotjes vind je hier! Goede voorbeelden zijn: Watermeloen Mojito, Fristi voor Volwassenen en Nutella Shots.

Koek- en speculaas kruiden kan je natuurlijk in de supermarkt kopen, maar onze eigen kruidenmixen zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je vindt de Koek & Speculaas Kruidenmix in onze shop!

Bereidingswijze

Stap 1
Verzamel het aantal shotglaasjes dat je nodig hebt. Vul allen voor één derde met Tia Maria.

Stap 2
Pak een shakebaker. Als je geen professionele cocktailshaker hebt, pak dan een shakebaker van de sportschool (haha). Giet hierin de ongeslagen slagroom en de stroopwafellikeur.  Shake goed. Pak een theelepeltje en giet het mengsel voorzichtig via de theelepel bij de Tia Maria. Op deze manier krijg je mooie laagjes.

Stap 3
Sla slagroom op met wat suiker en doe in een spuitzak. Maak toefjes van de slagroom op de shotjes.

Stap 4
Steek een mini stroopwafel in de slagroom en bestrooi met Koek- en Speculaas Kruidenmix. Serveer direct.

Leuk weetje: de stroopwafel is uitgevonden in Gouda! Onze geboortestad! Vanaf de 19e eeuw konden mensen al heerlijk genieten van deze lekkernij. Stroopwafel Shotjes is dan weer een uitvinding van ons. Wie weet komt dat ook ooit in de geschiedenisboeken te staan, hahaha!

Ingrediënten

Voor 1 Stroopwafel Shotje

Stroopwafel Shotjes
  • 25 milliliter Tia Maria
  • 15 milliliter ongeslagen slagroom
  • 15 milliliter stroopwafellikeur
Stroopwafel Shotjes
Benodigdheden