Skip to main content

Welke kaas op pizza? (Déze moet je hebben)

Welke kaas op pizza? Ga je zelf pizza maken, dan kun je je he-le-maal uitleven met de ingrediënten. Of ga je liever voor een klassieker, zoals margherita, caprese of quattro stagioni? Hoe dan ook: bijna iedere pizza heeft één kaassoort als basis. Wij vertellen je welke kaas je moet hebben! (En waarom.)

Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we nog veel meer kook- en baktips en lekkere receptinspiratie.

welke kaas op pizza

Welke kaas op pizza?

De beste kaas op pizza is mozzarella. Mozzarella is subtiel en zacht van smaak, smelt heel goed en kleurt lekker mee in de oven. Je kunt zachte mozzarella gebruiken, die koop je in zo’n zakje met vocht. Die is erg lekker, maar kan de pizza ook wat nattig maken. Harde mozzarella werkt vaak beter. Koop bijvoorbeeld een zakje geraspte mozzarella, die kun je goed gelijk verdelen over de pizzabodem.

Welke kaas op pizza quattro formaggi?

Quattro formaggi is natuurlijk een geval apart. Op deze pizza gaan maar liefst vier soorten kaas. Dat zijn meestal mozzarella, gorgonzola, provola en Parmezaanse kaas. Vooral de laatste twee kazen wisselen nog weleens. Op een pizza quattro formaggi zit in ieder geval altijd wel mozzarella, een blauwschimmelkaas, een zachte kaas en een harde geraspte kaas.

Andere kaassoorten om mee te mixen en matchen: ricotta, pecorino, taleggio, emmentaler, camembert, brie, cheddar… Gewoon doen wat jij lekker vindt!

En even een tip: wil je een pizza met burrata? Voeg de burrata dan pas na het bakken toe, dan is ‘ie het lekkerst.

Leestip: Kun je kaas invriezen? (En hoe dan?)

Zelf pizza maken

Trek gekregen? Aan de slag! Wij leggen je uit hoe je zelf pizzadeeg maakt van begin tot eind. En heb je pizzadeeg over? Geen probleem, dít is hoe je pizzadeeg netjes invriest voor een volgende keer. Zoek je eerst nog wat inspiratie, scroll dan door onze lijst met pizzarecepten… Succes gegarandeerd!

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken & kruidenmixen in huis: