Ingrediënten
Voor 8 porties:
- 1 kilogram buikspek van het varken
- 400 milliliter coca cola regular geen light of zero wegens suikergehalte
- 1 limoen
- 6 eetlepels oestersaus
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel chilipoeder
- peper
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Kwastje
- zout
Bereidingswijze
Door onze nieuwsgierigheid hebben we een recept bedacht met Coca Cola Marinade. Door het suikergehalte in de Coca Cola schijn je dit goed te kunnen gebruiken voor marinades voor op de barbecue. De Franse slager Philippe beveelde ons aan een stuk buikspek te gebruiken en we moeten zeggen: de Coca Cola Buikspek viel erg goed in de smaak bij onze tafelgasten!
Ben je op zoek naar meer barbecuerecepten? Bekijk dan eens deze pagina. Je vindt er onder andere Licor 43 BBQ Mais en BBQ Ananas met Captain Morgan.
Ben je nog niet zo goed in barbecuen? In ons tweede kookboek ’50x Onweerstaanbaar’ leggen we je uit hoe je een barbecue altijd met succes aansteekt.
Stap 1
Snijd de buikspek aan de vetkant kruislings in.
Stap 2
Kook de coca cola op middelhoog vuur in tot siroopdikte.
Stap 3
Voeg de limoensap, oestersaus, knoflook, chilipoeder, peper en zout toe aan de ingedikte coca cola. Meng dit goed. Dit is je marinade.
Stap 4
Smeer de buikspek aan alle kanten in met de marinade. Laat het zo lang mogelijk intrekken. Het liefst minimaal 2 uur.
Stap 5
Gaar ongeveer 30 minuten op de barbecue. Smeer halverwege nog eens in met de marinade die je over hebt. Gebruik van een thermometer is te adviseren. Wanneer de buikspek een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 graden, is de buikspek perfect gaar.
Stap 6
Wanneer de Coca Cola Buikspek klaar is, haal je het van de barbecue, pak je een vlijmscherp mes en snijd je de Coca Cola Buikspek in hele dunne plakjes.