Ingrediënten
Voor 1 Flammkuchen:
- 150 gram rauwe zalmfilet
- 125 gram zure room
- 1 Flammkuchenbodem (merk: Tante Fanny, in het koelschap van jouw supermarkt)
- 3 eetlepels mayonaise
- 1,5 theelepel wasabi
- wakamé zeewiersalade
- peper
- SterkInDeKeuken Koksmes
- zout
Bereidingswijze
Flammkuchen in Sushi-stijl, een typisch wintersport gerecht… maar dan met Japanse invloeden! Ben jij klaar voor deze smaak-explosie? De Flammkuchen staat ook zo op tafel, dankzij de verse Flammkuchenbodem uit het koelschap van jouw supermarkt. Makkelijk, vers en gezond!
Hou je van sushi? Goed nieuws, we hebben meer sushi-recepten. Zo hebben we onder andere een Sushi Taart, maar ook Sushi Bitterballen. Nog makkelijker is om gewoon onze kookboeken aan te schaffen. Dan heb je in één keer alles bij de hand! Als je deze allebei al in huis hebt, kan je ook eens kijken naar onze kookboekenstandaard. Erg handig als je aan het koken en bakken bent vanuit onze kookboeken.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Stap 2
Rol de flammkuchenbodem uit over een bakplaat.
Stap 3
Besmeer de flammkuchenbodem met zure room. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
Stap 4
Plaats in de oven voor circa 15 minuten op 225 graden. (zie ook de verpakking van de flammkuchenbodem voor de instructies).
Stap 5
Snijd verse rauwe zalm in flinterdunne plakjes.
Stap 6
Maak wasabi-mayonaise door mayonaise met wasabi te mengen. Voeg eventueel wat water toe om het iets te verdunnen. Als je het hebt, is het handig om dit in een spuitflesje te doen. Wij gebruiken hiervoor een lege verpakking van Yildris Knoflooksaus. Je kan dan mooie lijntjes trekken en de overgebleven saus beter bewaren.
Stap 7
Haal de flammkuchenbodem uit de oven en laat even afkoelen.
Stap 8
Verspreid de Wakame zeewiersalade over de bodem. Leg ook de plakjes zalm erop. Dresseer de Flammkuchen Sushi-stijl naar smaak met de wasabi-mayonaise.