Geraspt eitje op toast? Ja, je hoort het goed, je kan een eitje raspen! In dit recept maken we een heerlijk broodje en door het geraspte eitje ziet het er ook nog eens super leuk en lekker uit!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Echt kei lekker!’
Bereidingswijze
Stap 1
Leg een plak Bourgondisch brood op een snijplank en smeer met behulp van een kwastje in met een beetje extra vierge olijfolie. Gril aan beide kanten krokant in een grillpan.
Stap 2
Kook een ei 10 minuten (hardgekookt). Laat het ei schrikken door het direct in koud water te dompelen.
Stap 3
Meng mayonaise met sriracha saus. Smeer dit op de toast. Beleg de toast met gerookte zalm en verse dille.
Stap 4
Halveer een avocado en verwijder de pit. Maak een kleine snee in de schil en trek de schil van de avocado. Snijd de avocado in zoveel mogelijk plakjes terwijl je de vorm van de avocado intact houdt. Druk de avocado voorzichtig aan zodat je een mooie waaier krijgt. Til op (met bijvoorbeeld je koksmes) en leg op de gerookte zalm. Besprenkel met citroensap (voor de smaak, maar ook tegen verkleuring).
Stap 5
Als laatste pel en rasp je het ei met een fijne rasp. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Stap 6
Heb je een halve avocado over? Zo bewaar je de halve avocado het best!
Ingrediënten
Voor 1 Geraspt eitje op toast
Geraspt eitje op toast
- 50 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 plak Bourgondisch brood van Hoogvliet
- 1 streekei van Hoogvliet
- 1 takje dille
- 1 theelepel sriracha saus
- ½ avocado
- ½ citroen
- extra vierge olijfolie
- peper
- zout
Benodigdheden
- fijne rasp
- SterkInDeKeuken Spatelset