Skip to main content

Geraspt eitje op toast

By 14 april 2022Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Voor 1 Geraspt eitje op toast

Geraspt eitje op toast
Benodigdheden

Bereidingswijze

Geraspt eitje op toast? Ja, je hoort het goed, je kan een eitje raspen! In dit recept hebben we heerlijke ingrediënten gebruikt van onze supermarkt uit de buurt: Hoogvliet.

Van kleins af aan komen we al bij Hoogvliet. Vroeger vonden we voornamelijk de dansende en zingende poppen in de winkel fantastisch. Nu komen we er graag, omdat het een fijne supermarkt is met een compleet aanbod en veel verse streekproducten. De streekeieren die wij gebruiken komen van een boer uit ’t Groene Hart en het brood en de vleeswaren komen van eigen bakkerij en slagerij. Allemaal kwaliteitsproducten van lokale boeren voor de laagste prijs.

Dit recept is natuurlijk superleuk voor Pasen. Je kan Pasen nog meer bijzonder maken door streekeieren te halen bij Hoogvliet. Per doosje eieren draagt Hoogvliet 50 cent af aan een lokaal goed doel voor families. Zo zorgen we samen voor elkaar. Een echt paasgevoel dus!

Stap 1
Leg een plak Bourgondisch brood op een snijplank en smeer met behulp van een kwastje in met een beetje extra vierge olijfolie. Gril aan beide kanten krokant in een grillpan.

Stap 2
Kook een ei 10 minuten (hard gekookt). Laat het ei schrikken door het direct in koud water te dompelen.

Stap 3
Meng mayonaise met sriracha saus. Smeer dit op de toast. Beleg de toast met gerookte zalm en verse dille.

Stap 4
Halveer een avocado en verwijder de pit. Maak een kleine snee in de schil en trek de schil van de avocado. Snijd de avocado in zoveel mogelijk plakjes terwijl je de vorm van de avocado intact houdt. Druk de avocado voorzichtig aan zodat je een mooie waaier krijgt. Til op (met bijvoorbeeld je koksmes) en leg op de gerookte zalm. Besprenkel met citroensap (voor de smaak, maar ook tegen verkleuring).

Stap 5
Als laatste pel en rasp je het ei met een fijne rasp. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 6
Heb je een halve avocado over? Zo bewaar je de halve avocado het best!