Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 liter ijs

Gin Tonic IJs
  • 305 milliliter gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 75 milliliter gin
  • 75 milliliter tonic
  • 1 limoen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Gin Tonic IJs maak je zo! Gin Tonic is weer helemaal terug van weggeweest. De echte liefhebbers noemen het ook wel een GT. Klinkt lekker chic, haha. Laatste jaren wordt dit drankje onwaarschijnlijk veel besteld op de Nederlandse terrassen. Helaas vindt niet iedereen het even lekker. Hoe dan ook, dit recept voor Gin Tonic IJs smaakt iedereen! En goed nieuws, je hebt geen ijsmachine nodig, alleen een vriezer. Of het nu zomer of winter is, dit dessert kan altijd.

Op zoek naar andere veel te lekkere desserts? Bekijk ze hier! Je vindt hier bijvoorbeeld de Speculoos Lasagne en de Licor 43 Tiramisu. Mmm!

Stap 1
Rasp de schil van de limoen. Alleen het bovenste laagje, want het witte onder de schil is bitter. Roer in een kom de gecondenseerde melk, mascarpone en rasp van de limoen tot één geheel.

Stap 2
Voeg de gin en de tonic toe. Roer dit geheel goed. Klop de slagroom op met behulp van een keukenmachine of een garde. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.

Stap 3
Giet in een vriezer bestendige vorm, strijk glad en plaats een nacht in de vriezer voor het beste resultaat.

Stap 4
Serveer dit heerlijke Gin-Tonic IJs met een partje limoen.

Bewaartip: dek het ijs af met een deksel of huishoudfolie, zo voorkom je kristallisatie voor als je het ijs langer wil bewaren