Glüh Gin

By 23 december 2019januari 31st, 2020Dranken

Ingrediënten

Voor 4 glazen Glüh Gin

Glüh Gin
  • 750 milliliter fruitige rode wijn
  • 250 milliliter gin
  • 12 kruidnagels
  • 6 steranijs
  • 6 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 handsinaasappel

Bereidingswijze

Meng warme rode wijn met gin en je hebt Glüh Gin. Uiteraard niet zonder op smaak te brengen met typische smaken als steranijs, kaneel en kruidnagel. Je hebt zelf invloed op de smaak. Ga gerust experimenteren.

Gebruik eens een andere wijn, andere gin of andere specerijen. Op die manier maak je je eigen recept. Fout kan het bijna niet gaan!

Maak deze Glüh Gin, kruip dicht tegen elkaar aan, vouw je handen om het glas en geniet van deze Glüh Gin.

Stap 1
Neem een pan en schenk de fruitige rode wijn in de pan.

Stap 2
Schenk de juiste hoeveelheid gin erbij. Breng op smaak met kaneel, steranijs en lichte basterdsuiker.

Stap 3
Druk de kruidnagels door de sinaaasappelschil zodat ze vast blijven zitten. Snijd de sinaasappel vervolgens in 8 delen. Zet de pan op de warmtebron en voeg de sinaasappel toe. Verwarm het geheel 15 minuten zonder het te koken. Anders verliezen we de alcohol en zou zonde zijn.

Stap 4
De Glüh Gin is nu klaar om te drinken. Schenk in glazen en geniet!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!