Skip to main content

12x hapjes voor een brunch (zoete en hartige)

Hapjes voor een brunch. Een brunch is het perfecte moment om uit te pakken met lekkere recepten. Zie het als een laat ontbijt (of juist een vroege lunch, wat jij wil!) met uitgebreide zoete en hartige gerechten. Deze 12 hapjes zijn makkelijk om te maken, heel origineel en fantastisch lekker.

12x hapjes voor een brunch

We hebben een mix gemaakt van zoete en hartige hapjes om mee te brunchen, zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Moeilijk kiezen hè? Als we je één tip mogen geven: maak zeker het hapje op nummer 8…

1. Chicken Caesar Sandwich

Krokante kipfilet met een goudbruin korstje, omhuld door luchtig brood. Met een frisse crunch van sla en een zelfgemaakte romige Caesar-dressing (met o.a. mayo, mosterd en Parmezaanse kaas)… Kun je het al proeven? Tip: gebruik mini-hamburgerbroodjes of kleine witte puntjes zodat dit broodje meer ‘bite size’ wordt.

2. Croissant Wafels

Bij de brunch horen natuurlijk ook zoete hapjes. Dat is nou net zo leuk aan zo’n ontbijt-lunch! Wij raden deze Croissant Wafels van harte aan: ze zijn heerlijk fris en zoet, heel origineel en creatief, en toch ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt er wel een wafelijzer voor nodig!

3. Cinnamon Roll Wentelteefjes

Deze rolletjes vallen keer op keer in de smaak. En eigenlijk zegt de naam alles al: dit zijn wentelteefjes van wit brood, opgerold en met de heerlijke smaken van een kaneelbroodje. De icing maak je met poedersuiker en wat drupjes water. Heel simpel, maar dat maakt het helemaal af.

4. Fluffy Bruschetta Boter

Dit is pas écht een lekkere kruidenboter. Dat komt door de smaken maar óók door de textuur. We kloppen de boter namelijk op, dus die wordt lekker zacht en luchtig. Terug naar de smaak: die doet denken aan bruschetta, door de tomaten, knoflook, basilicum en Italiaanse Kruidenmix. Serveer deze dip met lekker brood.

Tip: scoor al onze kruidenmixen hier!

5. Broodje Tonijntartaar

Bij een brunch kun je natuurlijk ook heel goed een paar belegde broodjes serveren, zoals deze met tonijntartaar. De topping maak je van verse tonijn, avocado, mango en smaakmakers voor een lekker sausje. Zoals wasabi, mayo en sesamolie. Gebruik kleine stukken geroosterd (stok)brood als basis, zodat het niet té erg vult.

6. Lekkere Crostini’s

Smaakt dat naar meer, dan kun je ook deze crostini’s erbij maken. Beleg stokbrood met brie, druiven, rozemarijn, honing en nootjes. Even in de oven zodat het broodje crispy en de kaas juist lekker zacht wordt, en je hebt een prachtig brunchhapje.

7. Carpaccio Flammkuchen

Tijdens een brunch kun je natuurlijk voor iedereen een mooi bordje carpaccio opmaken. Dat valt sowieso in de smaak! Maar als je liever voor hapjes gaat, dan is dít recept geschikter. Je maakt namelijk één flammkuchen (een dunne pizza) en belegt die na het bakken met carpaccio en alle toppings. Snijd ‘m in stukjes en laat mensen er zelf van pakken. Een stuk makkelijker!

Vind je dit een leuk recept? Dan kun je ons kookboek Sterke Recepten – Voor elk moment wat lekkers vast ook wel waarderen.

8. MonChou Hapjes

Deze MonChou Hapjes hebben een speciaal plekje in ons hart. Het is namelijk een recept van onze oma. Ze maakt zelf kaasvlinders (van bladerdeeg) en serveert daar een rolletje op van ham, roomkaas en kruiden. Supersimpel maar met ontzettend veel smaken en texturen. Dat heeft ze goed bedacht, die oma van ons.

9. Spaanse Gehaktballetjes

De meeste hapjes van deze lijst zijn koud, maar deze Spaanse Gehaktballetjes zijn lekker warm! In Spanje staan ze op de kaart als ‘albondigas’ – een heerlijk tapashapje met zoete en lichtpittige smaken. Maak een schaal vol en zet die tijdens de brunch op tafel met een paar prikkertjes erin.

Leestip: 9x de lekkerste Spaanse drankjes

10. Zelfgemaakte Scones

Dit hapje schrééúwt ‘brunch’. Met pasen, rond de kerstdagen of bij iedere andere willekeurige brunch: scones zijn altijd een goed idee. Je kunt ze zoet maken (met clotted cream en jam ernaast) of juist hartig (bijvoorbeeld met kaas en spekreepjes in het deeg). In ons recept laten we je zien hoe makkelijk het is!

11. Salami Hapjes

Dit is misschien wel ons favoriete borrelhapje. Niet in de minste plaats omdat je er maar 4 ingrediënten voor nodig hebt: bladerdeeg, plakjes salami, mozzarella en Italiaanse Kruidenmix. Meer niet. In de video bij het recept laten we zien hoe je de hapjes oprolt voor een mooi effect. Na het bakken lijken het net roosjes!

12. Kaas-Knoflook Borrelbrood

Bij een brunch kan een goed gevuld borrelbrood ook niet ontbreken. Deze variant maakten we met mozzarella, Parmezaanse kaas en een lekker kruidige knoflookboter die heerlijk in het brood trekt tijdens het bakken. Snijd het brood voor het bakken in, zodat mensen er zelf stukjes van kunnen plukken.

Nog meer hapjes

Zoek je de lekkerste hapjes om te serveren? Dan zit je helemaal goed bij ons. Hier vind je nog meer inspiratie:

Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we onze lekkerste recepten ook.

Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!