Skip to main content

Hoe maak je bruschetta? (uit de oven)

Hoe maak je bruschetta? Oftewel: het makkelijkste Italiaanse hapje ooit. Bruschetta (wat je trouwens uitspreekt als brusketta en niet brusjetta) is een heel eenvoudig broodje met een klassieke topping van tomaat, basilicum en knoflook. Als je dat op de juiste manier klaarmaakt, dan heb je binnen no time een ideaal voorgerecht of borrelhapje. Ons basisrecept is altijd een succes!

Wist je dat we al heel wat kookboeken hebben uitgebracht? Hier bekijk je ze allemaal…

hoe maak je bruschetta

Bruschetta maken

Bruschetta kent alleen maar voordelen, het is namelijk ook nog heel snel en makkelijk gemaakt met weinig (en niet al te dure) ingrediënten.

Bruschetta ingrediënten

Waar je niet op mag besparen? De tomaten. Ga voor sappige, zoete, volle exemplaren en zeker niet voor waterige trostomaatjes.

  • Een klein stokbrood (ciabatta of focaccia kan ook)
  • 4 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout
  • Peper

Ook lekker als variatie: bruschetta met een vleugje Salty Lemon Kruidenmix!

Hoe maak je bruschetta? 3 stappen

Als je alle ingrediënten voor bruschetta eenmaal in huis hebt, heb je er bijna geen werk meer aan. Kijk maar:

Stap 1: Tomatenmengsel maken

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Het moet geen sauzige smurrie worden, maar de stukjes moeten ook zeker niet te grof zijn. Dat eet niet prettig. Pers 1 teentje knoflook en snijd de basilicum fijn. Roer dit door de tomatenblokjes. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie.

Stap 2: Brood roosteren (in de oven)

Snijd het stokbrood doormidden en halveer de twee stukken vervolgens in de lengte. Rooster de vier lange helften in de oven op 180 graden, totdat ze goudbruin zijn. Dit kan ook in een pan of in een tosti-ijzer. Snijd het laatste knoflookteentje doormidden en smeer het warme geroosterde brood in met de knoflook. Dat doe je door met de binnenkant van het teentje knoflook over het brood te wrijven.

Stap 3: Bruschetta bouwen

Verdeel het tomatenmengsel over de geroosterde broodjes, liefst nog een beetje warm uit de oven. Geniet ervan!

Alles voor een Italiaanse borrel

Maak je Italiaanse borrel helemaal af met deze gerechten en drankjes:

In dit blog zetten we onze 11 favoriete Italiaanse drankjes (met alcohol) op een rij. Want er is nog véél meer dan limoncello…

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken en kruidenmixen in huis: